ACTUALITATE 7 iunie 2019

Situația lucrărilor pe străzile din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1060 vizualizări

Mai multe străzi din reședința de județ sunt sau urmează să intre în procesul de reabilitare

Lucrări de modernizare sunt în derulare în această perioadă pe străzile și trotuarele din Sfântu Gheorghe, în mai multe zone ale orașului, spune primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Acesta a declarat joi, 6 iunie, într-o conferință de presă, că se lucrează pe Aleea Căminului din cartierul Ciucului, pe Benedek Elek, Grigore Bălan și Fabricii, Oltului, dar și pe alte străzi din reședința de județ.

„În ceea ce privește lucrările din oraș, pe Aleea Căminului în Ciucului, pentru că și așa mulți spun că nu facem multe lucruri în cartierul Ciucului, au fost asfaltate trotuarele, iar dacă vremea ne permite, azi, mâine vom asfalta și parcarea și partea carosabilului. S-a asfaltat și trotuarul de pe partea blocurilor din strada Benedek Elek. Au început lucrările de plombare. Am făcut lucrări în Stadionul Municipal era  porțiune între tribuna întâi și tribuna oficială, cu noroi și am făcut niște lucrări de modernizare”, a specificat Antal Árpád.

În spatele blocului nr.9 de pe strada Grigore Bălan a început amenajarea parcării și modernizarea trotuarului, spune edilul, iar în fața Hotelului Bodoc a fost demolată fosta fântână arteziană pentru ca parcarea pentru autoturisme să fie extinsă. Pe strada Oltului în spatele blocului nr.4 au început lucrările la iluminatul public, urmând și modernizarea parcării și a zonei respective.

Din cauza precipitațiilor din ultima perioadă iarba crește într-un ritm foarte rapid, primarul a subliniat că în acest moment sunt 15 oameni în oraș care au grijă să o tundă  în diverse zone.

În ceea ce privește strada Andrei Șaguna, Antal Árpád a precizat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, fiind necesare avizele poliției pentru a putea fi închisă strada și a începe lucrările. Nu se știe deocamdată dacă întreaga stradă va fi închisă.

„Noi considerăm că ar fi mai bine dacă s-ar închide toată strada pentru că s-ar putea lucra într-un ritm mai accelerat. E foarte greu să lucrezi, mai ales că acolo vorbim de niște conducte care trebuie schimbate, deci cu siguranță lucrările ar avansa mult mai bine dacă s-ar închide, dar decizia finală e luată de poliție”, a spus edilul.

Totodată, pe străzile Puskás Tivadar și Crângului s-a predat amplasamentul către constructori, dar și în cazul acestora este nevoie de avizele poliției pentru a începe lucrările.

(Sursă foto: Primăria Sfântu Gheorghe)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.