ACTUALITATE 25 ianuarie 2017

Sitenii se pregătesc de Balul Portului Popular

de Iulia Drăghici - Taraș | 1104 vizualizări

Pregătirile pentru cel mai mare eveniment cultural din zona Buzaielor sunt în toi la Căminul Cultural de la Sita Buzăului. Acesta va găzdui cea de-a V-a ediţie a Balului Portului Popular sâmbătă, 28 ianuarie a.c., începând cu ora 20. Potrivit organizatorilor, deja şi-au manifestat interesul de a participa foarte multe persoane, dar înscrierile sunt încă deschise.

Aceştia au mai subliniat faptul că anul acesta regula vestimentaţiei este una strictă, nu mai este opţională, iar fiecare participant trebuie să poarte cel puţin o piesă de îmbrăcăminte din costumul naţional românesc. De asemenea, fiecare grup participant trebuie să aducă un coş cu alimente şi băutură, pe care le va consuma pe parcursul evenimentului.

„Suntem aproape pregătiţi. Aşteptăm oamenii să vină cu inima deschisă. Este un act cultural important pentru locuitorii din Sita şi pentru toţi românii. Îmbrăcaţi frumos în straiele populare dăm dovadă că ne iubim ţara şi că suntem români adevăraţi”, ne-a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei „Brâul Sitean”, Daniel Neagoe.

Primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica, a punctat că dacă va exista o cerere vizibilă din partea cetăţenilor, atunci va fi dispus să organizeze în săptămânile viitoare Balul Portului Popular şi în celelalte două cămine culturale din comună, cele din satele Ciumernic şi Zăbrătău, locaţii proaspăt reabilitate.

„Aşa cum am spus de fiecare dată, eu invit toţi cetăţenii, dar pot veni doar primii care sună pentru că locurile în Cămin sunt limitate până la maxim 300. Cu mândrie o spun că sunt în al cincilea an la Primărie, la al doilea mandat şi anul acesta avem a V-a ediţie a Balului. Nu am să renunţ la acest eveniment. Fostul director al Casei de Cultură, Daniel Neagoe, a venit cu propunerea şi eu am fost bucuros să accept, să construim şi să ducem mai departe acest Bal al Portului Popular. Dacă simţim că va fi cerinţă şi în localităţile Zăbrătău şi Ciumernic, unde deja avem cele două Cămine reabilitate, atunci vom face şi acolo Bal. Dacă nu vom avea cerinţe mai multe decât peste cele 300, atunci nu vom face. Condiţia mea asta este: să văd că există cerinţă de la 500 de oameni, spre exemplu. În acest caz vom programa 300 pentru Sita şi ceilalţi 200 pentru celelalte Cămine, peste două săptămâni”, ne-a spus primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica.

Participarea la eveniment se face printr-o rezervare telefonică prealabilă, la unul din numerele de telefon 0745 163 263 (Daniel Neagoe, președinte al Asociației Brâul Sitean) sau 0744 814 489 (Ovidiu Oltean, directorul Căminului Cultural din Sita Buzăului).

Anul trecut, Căminul Cultural din Sita Buzăului a devenit aproape neîncăpător. Circa 300 de persoane din toată zona Buzaielor, dar nu numai, au îmbrăcat costumul popular, cel mai de preț ansamblu vestimentar din garderoba românului, pentru a lua parte la a IV-a ediție a evenimentului.

Balul Portului Popular din Sita Buzăului este organizat de Asociația Culturală „Brâul Sitean”, alături de Căminul Cultural, Primăria și Consiliul Local din comuna gazdă, Sita Buzăului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.