ACTUALITATE 26 noiembrie 2019

Sita Buzăului este vineri capitala teatrului pentru tineret

de Iulia Drăghici - Taraș | 1898 vizualizări

În concursul „Actor Fest” sunt înscrise 23 de echipe 

Festivalul-concurs interjudețean „ACTORFEST – TEATRU ÎN COMUNA TA” are loc vineri, 29 noiembrie, la Căminul Cultural din Sita Buzăului. Au confirmat participarea 23 de echipe, din localitatea gazdă și satele aparținătoare, dar și din Întorsura Buzăului, Barcani, Sfântu Gheorghe sau chiar din județul vecin Buzău – cu echipe din Siriu și Nehoiu. Pe scenă vor urca și actorii profesioniști de la Teatrul Andrei Mureșanu, care aduc spectacolul „Jurnal de România”. 

Concursul este programat să se desfășoare între orele 13:00 și 18:00. La final, un juriu va alege care dintre echipe pleacă acasă cu premiul ediției. `

În ceea ce privește participanții înscriși în Festivalul – Concurs, printre aceștia se regăsesc: Trupa de teatru „N.R. – Be You”, a Școlii  Gimnaziale  „Nicolae Russu”;  formația Casei Familiale Nr. 1 Întorsura Buzăului, Școala Gimnazială Nr.2, Ciumernic;  Școala Gimnazială Nr.3, Bobocea;  Școala Gimnazială Zăbrătău;  Școala Gimnazială „Andrei Șaguna”, Barcani;  Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia”, Brădet;  Școala Gimnazială Vama Buzăului, Brașov;  Școala Gimnazială Siriu, Buzău;  Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Sfântu Gheorghe;  Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Nehoiu. 

Totodată, în rândul invitaților la eveniment se numără trupa de teatru 3T a Centrului de Tineret, Întorsura Buzăului. 

Oaspeții de onoare vor fi actorii de la TAM, care, de la ora 19:00, pun în scenă spectacolul „Jurnal de România”.

Scopul evenimentului este de a promova și valoriza potențialul artistic al elevilor de gimnaziu, de a le insufla dragostea față de arta dramatică, de a le dezvolta încrederea și stima de sine. Un alt scop este acela  de a oferi comunității și tuturor celor care vor fi în sală vineri un spectacol de teatru variat menit să le  bucure și să le sensibilizeze sufletele. Noi, echipa de proiect, ne dorim o educație a populației în ceea ce privește participarea la astfel de evenimente. Vrem ca zâmbetul să fie la el acasă, drept care am ales ca motto pentru acest festival următorul dicton: „Atât timp cât mai putem zâmbi, cauza nu e pierdută.” (W. Shakespeare). Festivalul este adresat tuturor celor care iubesc teatrul, cultura, frumosul. Piesele ce vor fi jucate sunt inspirate din operele scriitorilor români sau sunt  inspirate din viața fiecărui român (unele dintre ele sunt creație proprie), festivalul fiind dedicat și Zilei Naționale a României. Putem să vă spunem că suntem extrem de bucuroși de numărul mare de participanți, care a depășit așteptările noastre, motiv pentru care a trebuit să suplimentăm bugetul alocat organizării festivalului prin diverse sponsorizări primite de la diferiți agenți economici cărora le mulțumim. Prin urmare, pe participanții în concurs îi așteaptă premii frumoase și experiențe la fel de frumoase. Mulțumim din suflet domnului primar Stoica Nicolae, care ne-a susținut în toate demersurile noastre și Consiliului local al comunei Sita Buzăului pentru finanțarea acestui festival. Vă așteptăm la o porție sănătoasă de teatru!”, ne-a declarat organizatorul principal al evenimentului, profesoara Otilia Buzea.  

Intrarea la eveniment este liberă. 

Evenimentul este organizat de Asociația Părinților și Cadrelor Didactice a Școlii Gimnaziale „Nicolae Russu”- „Pro Comunitate”, Sita Buzăului, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Sita Buzăului, Inspectoratul  Școlar Județean Covasna, Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. 

Festivalul se află la a doua ediție.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.