ACTUALITATE 18 martie 2020

Singura modalitate de a evita răspândirea COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 1356 vizualizări

Apelul managerului Spitalului Județean către toți covăsnenii: „Dacă avem timp, înseamnă că vom câștiga împotriva acestui virus”

Managerul Spitalului Județean „Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, András Nagy-Róbert, a făcut un nou apel către covăsneni de a lua în serios recomandările autorităților referitoare la limitarea contactului uman, pentru că aceasta este singura și cea mai eficientă modalitate de a evita răspândirea coronavirusului. 

„Singura posibilitate de a ne feri de acest virus este de a limita contactul între oameni, de a schimba practic traiul normal. Este o perioadă de criză, la care trebuie să ne adaptăm și noi, la care trebuie să se adapteze și populația. Trebuie evitate aglomerările, trebuie evitate acele situații în care pot sta unii lângă ceilalți. Virusul acesta este deosebit de transmisibil. În momentul de față nu există vaccin împotriva acestuia. Singura posibilitate în momentul de față este de a ne feri de acest virus. Trebuie să ne acordăm timp. Dacă avem timp, înseamnă că vom câștiga împotriva acestui virus”, a spus managerul spitalului, luni, în cadrul unei conferințe de presă, în care s-a vorbit despre măsurile de triere a pacienților care vor ajunge la spital. 

Acesta a punctat că Italia a ajuns în situația de față  pentru că nu a respectat cea mai simplă regulă,  de distanțare socială, dar și pentru că măsurile restrictive s-au luat prea târziu, lucruri care au dus la prăbușirea sistemului medical. 

Fac încă o dată apel la responsabilitatea fiecăruia, dacă mai există așa ceva”, a mai transmis András Nagy-Róbert, care a subliniat și că zilele trecute terasele din centrul reședinței de județ nu au dus lipsă de clienți, în ciuda tuturor atenționărilor venite către populație în acest sens. 

Între timp, statistica de marți seara la nivelul României arăta că există 217 cazuri diagnosticate cu virusul COVID-19, dintre care 19 vindecate. Un număr de 3.373 de persoane sunt în carantină, iar alte aproape 19.000 sunt în izolare la domiciliu.  

La nivel de județ, situația oficială rămâne la fel, respectiv 4 cazuri confirmate. Cât despre persoanele aflate în izolare la domiciliu, este greu de spus, în condițiile în care autoritățile locale sunt extrem de zgârcite cu informațiile de acest tip. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.