SIF Transilvania laudă colaborarea cu noile autorităţi locale din staţiunea Covasna
„Am găsit la Covasna în sfârşit un partener dechis, dornic să susţină investiţiile noastre!” este declaraţia preşedintelui SIF Transilvania, dr.ec. Mihai Fercală, care în cadrul expunerii sale de la Braşov a prezentat strategia de viitor a investiţiilor societăţii pe care o reprezintă în domeniul staţiunilor balneare. Fercală a vorbit despre obstacolele pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului orice mare investitor în turismul balnear din România, acuzând lipsa de coeziune dintre autorităţile locale, cele naţionale şi investitori. Ca un exemplu pozitiv de dată recentă au fost menţio nate staţiunile Covasna şi Tuşnad, acolo unde SIF Transilvania a salutat deschiderea noilor reprezentanţi ai autorităţilor locale.
Reabilitare completă a bazei de tratament în valoare de 10 milioane de euro
„Colaborarea cu noii primari din Covasna şi Tuşnad se întrevede a fi excelentă. Sunt doi oameni care-şi doresc extrem de mult să dezvolte zona şi sunt extrem de pozitivi în ceea ce priveşte modul de lucru pe viitor. În privinţa Covasnei s-a discutat despre realizarea unui program integrat, care să cuprindă cele trei hoteluri pe care SIF-ul le deţine, dar şi zona de agre ment, Primăria, zona în care se va dezvolta cealaltă investiţie – fosta Casă de Cultură, precum şi o reabilitare completă a bazei de tratament şi trans formarea ei într-o bază de wellness şi spa cu investiţii de aproximativ 10 milioane de euro“ a declarat în exclusivitate pentru Observatorul de Covasna, Nicu Rădulescu, în calitate de consilier al preşedintelui Fercală. Rădulescu a mai vorbit şi despre o fază secundă a investiţiei, care priveşte mai mult agrementul, în Valea Zânelor, acolo unde primarul şi-a arătat disponibilitaeta de a discuta o variantă de concesiune a unui teren pe care fie doar SIF-ul, fie SIF-ul şi Primăria în parteneriat, să dezvolte o zonă de agrement pentru întreaga staţiune. În linii mari, pentru investiţiile de la Covasna s-a avansat o cifră de aproximativ 18 milioane de euro.
Fază avansată a proiectelor din Tuşnad
Tot de la Nicu Rădulescu am aflat că Tuşnadul este la ora actuală într-o fază ceva mai avansată. Proiectul pentru modernizarea hotelului Olt s-a finalizat, construcţiile urmând a fi începute în doar câteva săptămâni. Hotelul va fi ridicat la condiţii de trei şi patru stele, se vor construi două module noi pentru zona de business şi conferinţe, com plexul va fi prevăzut cu SPA, urmând să devină primul hotel de lux din staţiune. În paralel se dezvoltă proiectul pentru modernizarea hotelului Tuşnad şi s-au început studiile pentru ridicarea unui hotel de 5 stele pe malul lacului şi pentru dezvoltarea unei zone de agrement în jurul aceluiaşi lac din Tuşnad. Investiţiile totale vor depăşi 20 de milioane de euro.
Participare record la Bursa şi forumul de turism balnear
Pe lângă discuţiile de strategie în turism balnear, Forumul de turism balnear din complexul ARO de la Braşov va mai aduce în discuţie alte teme de actualitate, precum calitatea serviciilor în turismul balnear, exploatarea resurselor naturale şi programe de finanţare. La bursă sunt prezenţi 40 de expozanţi, printre care în premieră se regăsesc oferte de spa din Ungaria şi Bulgaria, numărul participanţilor la eveniment fiind de peste 300, unul record pentru ţara noastră.
Daniel Şanta