ACTUALITATE 9 iulie 2021

Sfaturi pentru un sfârșit de săptămână în siguranță de la polițiștii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1471 vizualizări

Conduceți responsabil!

În așteptarea unor valori crescute ale traficului rutier cu ocazia sfârșitului de săptămână este foarte important să respectați cu strictețe normele legale privind circulația vehiculelor pe drumurile publice și adaptați viteza la condițiile atmosferice și de drum pentru a putea efectua orice manevră în siguranță.

Dacă ați consumat alcool mașina rămâne în parcare! Legislația rutieră are toleranță zero față de conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice vă pune viața dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic în pericol grav.

Înainte de a porni la drum informați-vă temeinic cu privire la condițiile atmosferice și de drum, planificați călătoria din timp și asigurați-vă că auoturismul este în stare bună de funcționare.

În eventualitatea producerii unor aglomerări pe drumurile publice nu uitați de politețea rutieră și păstrați-vă calmul în trafic.

Pentru siguranța locuinței și a bunurilor dumneavoastră, polițiștii vă recomandă:

Când lipsiți de acasă, asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt încuiate.

Totodată, având în vedere faptul că este perioada concediilor, este necesar să vă luați măsuri de precauție și în mediul online, astfel să nu postați pe rețelele de socializare informații despre deplasările de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp, despre locul unde vă aflați sau imagini cu bunuri de valoare din locuință.

Este important să nu depozitați în curtea casei, la vedere, ambalajele unor obiecte valoroase.

La cumpărături și nu numai, păstrați-vă banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, supraveghiați-vă în permanenţă genţile şi sacoşele de cumpărături.

Parcați maşina, pe cât posibil, în zonele special amenejate şi iluminate și nu lăsați obiecte de valoare în autoturism.

Asigurați-vă că autoturismul este încuiat, iar geamurile autovehiculului nu sunt deschise.

Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.