ACTUALITATE 24 decembrie 2021

Sfaturi de la jandarmi pentru sărbători în siguranță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1672 vizualizări

În perioada Sărbătorilor de Crăciun, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Covasna va intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică în zona de responsabilitate pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. 

Echipaje de jandarmerie vor fi la datorie atât independent cât și împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice în zonele aglomerate, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și combaterea răspândirii COVID – 19.

Dacă se află într-o situație dificilă sau dacă sunt martorii unor fapte antisociale, le recomandăm cetățenilor să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, jandarmii montani sunt la datorie în stațiunile Șugaș Băi și Covasna pregătiți să intervină în sprijinul persoanelor aflate în dificultate.  

Pentru cei care au ales să își petreacă Sărbătoarea Crăciunului în zona montană, pentru siguranța lor și pentru a evita producerea unor situații nedorite, jandarmii montani le transmit următoarele recomandări:

- înainte de a pleca la drum, să se informeze asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate al acestuia, stării vremii, condiţiilor climatice locale;

- să folosească numai drumurile deschise circulației;

- să evite deplasarea după lăsarea întunericului și să nu se aventureze în zonele pe care nu le cunosc sau sunt greu accesibile;

- să se echipeze adecvat anotimpului;

- dacă se află într-o situație dificilă să solicite sprijinul jandarmilor.

Sursa: COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL IJJ Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.