ACTUALITATE 14 iulie 2016

Sfârșit de săptămână cu sărbătoare la Zăbala

de Iulia Drăghici - Taraș | 836 vizualizări

Sfârșitul acesta de săptămână este unul plin de sărbătoare pentru iubitorii de evenimente tradiționale românești din judeţul Covasna. În localitatea Zăbala se organizează duminică, 17 iulie, „Sintilia Zăbălenilor”, iar cu o zi înainte, în 16 iulie, de la ora 15, „Femeile din Ţinutul Căciularilor cos iie” organizează o Şezătoare în Poiana Sintiliei.

„Sintilia Zăbălenilor” începe încă de dimineaţă la Biserica din Zăbala, care poartă Hramul Sfântului Ilie. În jurul orei 11,30, acţiunea se mută înspre Poiana Sintiliei, unde se va derula un program artistic şi vor avea loc multe activităţi tradiţional româneşti. Sub coordonarea organizatorilor de la Asociaţia Cultural Creştină „Căciula” din Zăbala, sărbătoarea se anunţă a fi una de neuitat, care aduce în inimile participanţilor viaţa simplă a românilor de altădată.

Invitatul special al celei de-a VI-a ediţii a „Sintiliei” este cântăreţul de muzică populară Ioan Bocşa, care vine însoţit de Grupul de Muzică Tradiţională Românească „Icoane”, pe care marele artist îl conduce. Printre artiştii care vor urca pe scenă se numără Ovidiu Barteş, Ovidiu Olari, Veronica Moldovan, Ciprian Roman, Alina Bîcă, Vlăduţa Lupău, Sergiu Cipariu, George Burnichi, Istrate Elena şi Istrate Maria, dar şi formaţiile folclorice Datina Zăbala, Izvoraşul Zăbala şi Junii Covăsneni. Balul Sintiliei va avea loc în compania lui Rică Cosneanu.

 

 

Teme articol: Zabala sezatoare Sintilia
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.