ACTUALITATE 21 ianuarie 2016

Sfântu Gheorghe va avea un teatru de păpuși de sine stătător

de Mirela Cara | 285 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi într-o conferință de presă că în cursul acestui an, Teatrul de păpuşi „Cimborak” din oraș, care în prezent funcţionează ca secţie independentă a Teatrului maghiar „Tamási Áron”, va căpăta personalitate juridică și va deveni o instituție de sine stătătoare.

Fondat la inițiativa actorului păpușar Nagy-Kopeczky Kálmán, care s-a stins subit din viaţă la sfârșitul anului trecut, la doar 43 de ani, Teatrul de păpuși rămâne un proiect necesar pentru viața culturală a orașului, motiv pentru care municipalitatea consideră că trebuie continuat chiar dacă fondatorul său nu mai este printre noi. „După decesul domnului Nagy Kopeczky Kálmán, foarte mulți și-au pus întrebarea „Ce se va întâmpla cu teatrul de păpuşi?“. Eu anul trecut am avut o discuție cu dumnealui și i-am promis că anul acesta vom începe demersurile pentru ca teatrul de păpuși să devină o instituţie de sine-stătătoare, cu personalitate juridică. Deci atât intenția actorilor și lucrătorilor de la Teatrul de păpuși, cât și intenția autorităților este de a consolida această instituție și de a continua ceea ce a început Nagy Kopeczky Kálmán pentru că eu consider că este o instituție importantă a orașului”, a spus primarul din Sfântu Gheorghe, care a adăugat că există posibilitatea ca teatrul să ajungă să aibă și un sediu propriu.

Până când se va găsi o soluție de acordare a unui spațiu pentru sediu, municipalitatea va proceda la modernizarea spațiului în care funcționează actualmente acest teatru. „Pe 1 februarie vom aproba bugetul orașului, după care vom începe demersurile pentru modernizarea sălii unde a funcționat până acum, dar pe termen lung nu excludem un sediu propriu dacă cei de la teatrul de păpuși vor identifica o clădire în oraș care ar putea fi transformată în sediu”, a declarat Antal Árpád.

Conferirea de personalitate juridică Teatrului de păpuși din Sfântu Gheorghe este și unul dintre obiectivele pe care municipalitatea le inclusese în caietul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.