ACTUALITATE 15 noiembrie 2016

Sfântu Gheorghe se pregăteşte de Târgul de Crăciun

de Iulia Drăghici - Taraș | 322 vizualizări

Târgul de Crăciun din Sfântu Gheorghe va avea loc anul acesta în perioada 16–24 decembrie. Comercianţii, asociaţiile şi fundaţiile care vor să ocupe un loc în Piaţa Centrală a municipiului trebuie să se înregistreze până la data de 28 noiembrie, de luni până joi între orele 9:00-16:00 şi vineri între 9:00-14:00, la Biroul de Evenimente Culturale (Str. Libertății nr.1), sau prin e-mail la adresa eva.fazakas@sepsi.ro.

Solicitările de înregistrare vor fi însoţite de fotografii cu produsele care urmează să fie comercializate, respectiv cu designul standului, dar şi cu autorizaţia de funcţionare. Acestea vor fi evaluate de o comisie profesională, care va lua în considerare unicitatea produsului şi potrivirea acestuia la atmosfera târgului. În 30 noiembrie autorităţile vor face publică lista celor care au trecut de această etapă de selecţie.

„Târgul din piaţa centrală a oraşului, organizat de Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi de Casa de Cultură Kónya Ádám, va fi, ca de obicei, spaţiul de expoziţie al produselor tradiţionale şi meşteşugăreşti, unde toată lumea îşi va putea găsi cadoul potrivit. În plus, din acest an, căsuţele de lemn vor oferi un spaţiu şi produselor realizate de designeri, astfel promovând lucrările de calitate ale artiştilor. În acest an, bunătăţile culinare din ce în ce mai variate şi mirosul plăcut al deserturilor vor ademeni publicul, astfel, în afară de bucatele tradiţionale, nu vor lipsi bunătăţile ca obişnuitele kürtőskalács şi langoş, cât nici castanele coapte, merele coapte şi alte bunătăţi speciale sezonului, care vor aştepta pe toată lumea care ar dori să-şi amintească de aromele copilăriei”, arată un comunicat de presă.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe, www.sfantugheorgheinfo.ro.

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.