ACTUALITATE 21 octombrie 2015

Sfântu Gheorghe, înscris pe harta voluntariatului

de Mirela Cara Dragu | 920 vizualizări

Federația organizațiilor care sprijină dezvoltarea voluntariatului în România „VOLUM” a organizat miercuri un eveniment la Universitatea Babeș-Bolyai – Extensia Sf. Gheorghe, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă „Alutus”. Scopul evenimentului a fost acela de a prezenta și promova instrumentele și oportunitățile care vin în sprijinul organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu voluntarii, precum și în sprijinul persoanelor care doresc să desfășoare activități de voluntariat.

Evenimentul s-a înscris în seria de întâlniri din cadrul Caravanei „Pune ORAȘUL TĂU pe Harta Voluntariatului”, care alătură localitatea Sfântu Gheorghe altor 12 orașe din țară incluse în acest proiect care are o finanțare de peste 70.000 de euro, obținuți prin Granturile SEE 2009-2014.

Participanții la evenimentul de miercuri cu putut afla informații multiple despre platforma hartavoluntariatului.ro, care își propune să coreleze cererea și oferta de voluntariat, la nivel național, dezvoltând astfel mișcarea de voluntariat din România. Coordonatoarea Programelor Federației VOLUM, Ana-Maria Grădinaru, le-a vorbit celor interesați și despre certificatul de voluntariat, insistând asupra pașilor care trebuie realizați în vederea eliberării acestuia, dar și despre beneficiile pe care le pot avea persoanele care optează pentru voluntariat.

„Ne bucurăm că avem prilejul de a pune orașul nostru pe harta voluntariatului. A fi voluntar este ceva extraordinar și înseamnă a avea beneficii pe care nu le descoperi decât prin astfel de evenimente care informează în detaliu ce presupune voluntariatul și ce avantaje atrage după sine”, ne-a declarat Florentina Teacă, reprezentanta DJST, instituție care sprijină acest proiect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.