ACTUALITATE 27 august 2021

Sfântu Gheorghe face demersuri pentru extinderea cimitirului din oraș

de Iulia Drăghici - Taraș | 980 vizualizări

Cimitirul din Sfântu Gheorghe va fi extins, după cum arată planurile autorităților, oficializate joi într-o hotărâre privind „aprobarea Avizului de oportunitate nr. 8/06.08.2021 pentru întocmirea Planului Urbanistic Zonal „Extindere cimitir””. 

În referatul de aprobare al hotărârii scrie că „necesitatea şi oportunitatea investițiilor se justifică prin faptul că dezvoltarea economică și socială durabilă a localității este strâns legată de îmbunătățirea calității vieții și a nivelului de trai al locuitorilor municipiului.

Aprobarea Avizului de Oportunitate pentru documentația de Urbanism pentru Planul Urbanistic Zonal este solicitată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Planul urbanistic zonal propune: Parcelarea cimitirului cu căi de circulație interioară și pregătirea în perspectivă a legăturii cu cimitirul existent; Racordarea accesului în cimitir la rețeaua străzi existente; Asigurarea de locuri de parcare; Realizarea unei case mortuare cu spații complementare; Realizarea unui columbar cu spații de depozitare urne funerare. 

Suprafața de teren care face obiectul Planului Urbanistic Zonal se află în proprietatea privată a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, persoane fizice și are o suprafață totală de 34.500 mp”. 

Viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a explicat că este vorba despre o zonă din apropierea actualului cimitir, dar că cele două nu vor fi legate, cel puțin nu deocamdată, pentru că o bucată de teren care le desparte nu a putut fi achiziționată de autorități. 

Este o stradă, care este continuarea Străzii Căminului. Vom avea un acces din spate. (...) Este o parcelă care desparte zona de actualul cimitir comun, care este în proprietatea a trei frați. De la unul am cumpărat o fâșie de teren, dar ceilalți efectiv nu își exprimă poziția. (...) Am găsit acest drum, am reușit să îl transcriem pe numele orașului, avem drum de acces către această parcelă și este nevoie de cimitir. O să facem PUZ-ul fără acea parcelă și dacă reușim până la urmă să o cumpărăm atunci va fi o extindere și va fi unit cu vechiul cimitir. Dacă nu, va fi un cimitir de sine stătător. Dar orașul are nevoie de cimitir. Administrația o să fie comună. Numai că  o să fie o parcelă goală între cele două”, a declarat joi viceprimarul. 

Noua parte de cimitir ar trebui să fie gata în prima parte a anul viitor, a mai spus Tóth-Birtan Csaba. 

Viceprimarul a spus și că rămâne valabilă și intenția anunțată în trecut, de a prelungi o parte din cimitir și spre fostul poligon, dacă acesta va intra în administrarea autorităților locale. 

Sursa foto: Facebook/ Tega

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.