ACTUALITATE 3 octombrie 2022

Sfântu Gheorghe, demn de pus pe harta mondială TEDx, cu o premieră de succes

de Iulia Drăghici - Taraș | 729 vizualizări

TEDxSepsiszentgyörgy, evenimentul creat după modelul celor mai îndrăgite și urmărite conferințe motivaționale de pe glob, a fost organizat la un nivel demn de a pune județul Covasna și orașul Sfântu Gheorghe pe harta mondială a conferințelor TEDx de succes. A dovedit, totodată, potențial pentru ediții viitoare și mai răsunătoare. 

Evenimentul a fost organizat în premieră la Sfântu Gheorghe sub coordonarea asociației Turul, dar organizatorii spun că adolescenții au fost cei care au muncit cel mai mult pentru ca acest concept de conferință să devină realitate și acasă. A fost de apreciat atenția la detalii, dar și faptul că decorul a fost „înverzit” cu plante adevărate, iar Teatrul Tamási Áron a devenit astfel o oază de bucurie pentru oameni deschiși să învețe și să împărtășească idei bune. 

Sloganul TEDx Sfântu Gheorghe, Planting Seeds, a fost și metaforic și literalmente prezent, atât prin concepte care au devenit ca niște semințe bune de plantat în mințile participanților, dar și prin pliculețele cu semințe reale de plante sau ghivecele pe care le-a primit fiecare persoană prezentă. 

Toată lumea este entuziasmată și simt că a fost un eveniment de succes. Ne-am atins obiectivele. Speaker-ii au venit cu gânduri pe care le putem folosi în viața de zi cu zi, personală, dar și profesională. Sper că așa vom reuși să facem ca orașul să fie un loc unde este un pic mai bine”, ne-a declarat la finalul evenimentului de sâmbătă Furus Levente, președintele Asociației Turul, principalul organizator al evenimentului. 

Entuziasmul a fost împărtășit și de cei care au împărțit atât lumina reflectoarelor, cât și scaunul comod din public. 

A fost absolut grozav. Am avut emoții, cu toate că am mai cântat la conferințe TEDx, nu e prima oară. Dar a fost foarte fain să fiu acasă”, ne-a spus violonista Hoos Hanna din Sfântu Gheorghe, care, împreună cu pianistul Bende Arnold, a avut două momente muzicale pe scena evenimentului, în debut și în final. Despre conferință și discursurile invitaților, aceasta ne-a spus că s-a regăsit în două, trei dintre ele și „cred că fiecare a avut o sămânță, să zic așa, de pus în sufletul nostru și cred că toate vor contribui la dezvoltarea noastră”. 

Cele 100 de bilete pe care organizatorii au avut permisiunea, prin contractul cu brandul american, să le pună la vânzare s-au epuizat în cinci zile. Ar fi depășit cu mult numărul acesta de participanți dacă s-ar fi putut vinde mai multe tichete de acces, spun organizatorii. 

Acesta este un semnal că evenimentul are potențial pentru a se dezvolta în județul Covasna. Motiv pentru care echipa de implementare a și anunțat public faptul că în câteva zile va începe deja pregătirile pentru ediția a doua. 

Nu se știe încă data în care va fi organizată, dar cel mai probabil va fi tot în toamnă. 

Conferința a avut loc sâmbătă, 1 octombrie, la Teatrul Tamási Áron. A început la ora 11:00 cu primirea participanților și s-a încheiat puțin după ora 18:20. A fost un eveniment cu trei pauze, dintre care și una de masă, asigurată prin biletul achiziționat. 

Prima conferință TEDx din Sfântu Gheorghe, organizată după formatul celebrelor discursuri motivaționale organizate sub brandul american „TED”, urmărit de milioane de oameni din întreaga lume, a avut 12 invitați, de la oameni de afaceri de succes, la artiști, oameni de știință, creatori, persoane cu povești demne de împărtășit. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.