ACTUALITATE 5 iulie 2017

Sfântu Gheorghe, cu două spectacole în Festivalul Național de Teatru

de Iulia Drăghici - Taraș | 2009 vizualizări

Spectacolul „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe” al Teatrului „Andrei Mureșanu”, scenariu și regia Carmen Ligia Vidu, costumele Raluca Alexandrescu, a fost selecționat oficial pentru ediția de toamnă a Festivalului Național de Teatru.

De asemenea, și Teatrul „Tamási Áron” se găsește în lista FNT, cu spectacolul „Aniversare” de Harold Pinter, traducerea şi dramaturgia Csongor Czegő, regia Alexandru Dabija. Evenimentul, ajuns la a 27-a ediție, este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din România.

Selecția spectacolelor incluse în festival s-a făcut întotdeauna cu un maximum de exigență de către oameni de specialitate. Anul acesta, selecționer și director artistic al evenimentului este criticul Marina Constantinescu.

Prezența teatrelor din Sfântu Gheorghe pe lista selecționatelor pentru FNT 2017 este un semn că instituțiile culturală din reședința județului Covasna creează spectacole de calitate.

După o perioadă destul de lungă de inactivitate, TAM a revenit la viață mai puternic ca oricând, cu spectacole care de care mai interesante, multe dintre ele fiind invitate în festivaluri din țară și străinătate.

Pe aceeași listă FNT 2017 cu TAM și „Tamási Áron” se mai găsesc: Teatrul Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company” din București, Teatrul Metropolis Bucureşti, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, ARCUB – Centrul Cultural al municipiului Bucureşti, Teatrul Naţional Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul Mic Bucureşti, Teatrul „Nottara” Bucureşti, Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” Bucureşti, Teatrul Naţional Cluj-Napoca sau Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

În total, 53 de spectacole au fost selectate să facă parte din a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care va avea loc între 20 și 30 octombrie, la București.

 

 

 

 

 

 

Iulia Drăghici

Teme articol: teatru TAM festival FNT
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.