ACTUALITATE 6 aprilie 2022

Sfântu Gheorghe: bărbat reținut și cercetat pentru furt din mașini

de Iulia Drăghici - Taraș | 1177 vizualizări

Un bărbat în vârstă de 49 de ani este cercetat, în prezent sub măsura controlului judiciar, pentru furt și furt calificat. El este bănuit că ar fi sustras sume de bani din mașini parcate. În acest caz, zilele trecute a fost făcută o percheziție la locuința acestuia. Autoritățile l-au reținut apoi pentru 24 de ore și ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Potrivit polițiștilor din Sfântu Gheorghe, faptele s-au petrecut în februarie, iar bărbatul ar fi furat din mașinile unor operatori economici. 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe - Biroul de Investigații Criminale efectuează cercetări, față de un bărbat în vârstă de 49 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat.

Din cercetări a reieșit că, în luna februarie a.c., în municipiul Sfântu Gheorghe, bărbatul în cauză ar fi sustras sume de bani din trei autoturisme care aparțineau unor operatori economici.

În două dintre cazuri bărbatul, profitând de faptul că autoturismele au fost parcate și lăsate neasigurate, ar fi deschis portierele autoturismelor și ar fi sustras sumele de bani.

Totodată, în cel de-al treilea caz, bărbatul ar fi folosit un dispozitiv de bruiaj pentru a împiedica asigurarea autoturismului, după care ar fi sustras suma respectivă de bani.

La data de 1 aprilie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la adresa unde locuiește bărbatul.

Acesta a fost reținut pentru 24 ore, iar la data de 2 aprilie a.c., față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Precizăm că, pe întregul parcurs al procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă trimis marți de IPJ Covasna. 

 În acest context, polițiștii covăsneni fac și o serie de recomandări pentru persoanele care vor să evite să devină victimele unor astfel de infracțiuni. 

„- Nu lăsați în interiorul mașinii bunuri de valoare (genți, borsete, portofele, aparate electronice, sume de bani, etc.);

- Depuneți bagajele și/sau cumpărăturile în portbagajul mașinii;

- Nu lăsați autovehiculul neasigurat. Acționați sistemul de închidere a ușilor oricând părăsiți mașina, chiar dacă vă deplasați pentru o perioadă scurtă de timp (ex: la magazin, pentru achitarea contravalorii combustibilului în stațiile de alimentare etc.);

- Atunci când părăsiți autovehiculul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portierele s-au închis;

- Închideți complet geamurile mașinii când părăsiți autoturismul, chiar pentru scurt timp;

- Parcați autoturismul în locuri special amenajate și iluminate”, transmite IPJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.