ACTUALITATE 28 iunie 2015

Serviciului European de Voluntariat în Covasna

de Mirela Cara | 201 vizualizări

Săptămâna trecută a avut loc un eveniment de promovare a Serviciului European de Voluntariat (SEV), organizat de către Centrul de Tineret Sfântu Gheorghe al DJST Covasna împreună cu Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca. Evenimentul a fost parte din proiectul „Year of the Youth Invasion”, derulat de către Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca în perioada martie 2014 – noiembrie 2015 și finanțat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

SEV li se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 30 de ani, care doresc să descopere mai multe informații privind oportunitățile de voluntariat internațional.

La întâlnirea de la Sfântu Gheorghe, mai mulți tineri interesați de voluntariat au avut prilejul de a se întâlni cu Ioana Bere, coordonatoare de programe la Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, care, alături de un voluntar internațional italian, a împărtășit câteva din experiențele sale de voluntar în străinătate.

Pentru ca tinerii din județul nostru să poată merge ca voluntari în alte țări, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Covasna și-a propus să obțină o acreditare pentru SEV. Acest demers i-ar oferi Centrului de agrement de la Pădureni posibilitatea de a se înscrie în rețeaua organizațiilor acreditate în voluntariat internațional. În felul acesta, în județul Covasna ar putea ajunge mai mulți tineri voluntari internaționali și invers, din Covasna vor putea pleca în afară tineri atrași de ideea de muncă voluntară. „Noi ne dorim ca tinerii să înțeleagă că SEV este o oportunitate singulară de a lucra ca voluntar în alte țări”, a spus reprezentantul DJST, Cătălin Lazăr.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.