ACTUALITATE 14 septembrie 2016

Serviciu privat de ambulanţă la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2467 vizualizări

„Apel One Med” îşi deschide la sfârşitul lunii septembrie activitatea şi în judeţul Covasna

Serviciul privat de ambulanță „Apel One Med”, cu sediul central în Braşov, îşi deschide la sfârşitul lunii septembrie activitatea şi în judeţul Covasna. Sediul filialei este la Sfântu Gheorghe, pe strada Grigore Bălan, vizavi de sediul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Române.

„În condiţiile socio-economice de azi, înfiinţarea unui serviciu privat de ambulanţă presupune mult curaj şi putere de muncă exagerată”, ne-a spus coordonatorul firmei, Robert Maior, care a mai precizat că decizia de a deschide un punct de lucru la Sfântu Gheorghe a venit în urma solicitărilor primite de la oamenii din zonă. „Spaţiul este gata şi ne pregătim să ne începem activitatea cel târziu la sfârşitul lunii. (...) În primă fază la Sfântu Gheorghe o să aducem o singură ambulanţă”, a mai spus acesta.

Serviciile „Apel One Med” Ambulanta privata  Brasov (2)

Potrivit coordonatorului serviciului, Apel One Med asigură servicii medicale cu un standard înalt de calitate. „La nivelul companiei noastre am luat măsuri pentru a asigura prestarea serviciului de transport sanitar neasistat de către un echipaj format din doi ambulanţieri pentru asigurarea securităţii şi integrităţii fizice a pacienţilor. Clienţii care apelează la serviciile Apel One Med sunt trataţi cu prioritate şi profesionalism, fiind ajutaţi în procesul de reinserţie în mediul familial”, spune Robert Maior.

Site-ul www.apelonemed.ro prezintă gama de servicii pe care o pune la dispoziţie serviciul privat de ambulanţă: „consultaţiile medicale la domiciliu, recoltarea de probe biologice (sânge, urină etc.) la domiciliu, transport medical pacienţi intern/internaţional, asistat / neasistat, transport medical externare din spital la domiciliu, transport medical de la domiciliu la unităţile spitaliceşti, centre de recuperare, cabinete de consultaţii clinice, analize medicale, transport medical la/de la aeroport sau escortă medicală pentru pacienţii ce călătoresc şi au nevoi speciale”.

Apel One Med oferă asistenţă medicală şi la competiţii sportive, târguri şi evenimente culturale şi organizează şi cursuri de prim ajutor.

În plus, sediul serviciului privat de ambulanţă din Sfântu Gheorghe are şi o sală de tratament. „Ca să nu aştepte la coadă la spital, noi putem să luăm pacientul de acasă, îl aducem la sala de tratament, îi acordăm tratamentul şi îl ducem înapoi acasă. E vorba de oameni care se mişcă greu, care sunt în vârstă, care au un picior rupt şi aşa mai departe. Sunt oameni care nu sunt internaţi în spital, dar au de făcut un tratament injectabil şi nu are cine să îl facă sau nu poate să îl facă”, explică Robert Maior.

Modalităţi de contact, program şi costuriAmbulanta privata (1)

În judeţul nostru, Serviciul Privat de Ambulanţă va putea fi solicitat apelând numerele de telefon: 0268708500 sau 0762621346, prin dispeceratul de la Braşov. În judeţul vecin, Apel One Med poate fi contactat şi prin intermediul 112. În acest caz, autorităţile recurg la ajutorul serviciului privat de ambulanţă dacă serviciul public este suprasolicitat.

„Sistemul nostru funcţionează în baza programărilor, motiv pentru care putem răspunde prompt şi eficient solicitărilor cetăţenilor. La cererea pacientului, programul este personalizat, ţinând cont de nevoile acestuia”, spune Maior, care explică: „Putem fi sunaţi şi dacă un pacient are nevoie să fie transportat de la un spital la altul, dintr-un oraş în altul şi starea de sănătate nu îi permite transportul cu maşina personală”.

În ceea ce priveşte programul de lucru al serviciului privat de ambulanţă, Robert Maior spune că o ambulanţă echipată este în permanenţă gata de lucru.

„Costurile aferente apelării serviciului privat de ambulanţă aparţin în totalitate pacientului sau aparţinătorului. Acestea variază în funcţie de serviciul solicitat. Tarifele noastre sunt cu siguranţă mai mici decât la stat pentru pacientul care nu are asigurare medicală. Nu pot să spun exact care sunt preţurile pentru că acestea diferă în funcţie de serviciile solicitate. Persoanele care solicită serviciu de la noi sunt informate de tarif înainte”, explică coordonatorul Apel One Med.

Activitatea firmei „Apel One Med” a pornit la Braşov în iarna anului 2013. „Infrastructura este asigurată de două ambulanţe B1/B2 pentru intervenţii de urgenţă şi transport medical asistat (medic, asistent şi ambulanţier) şi o ambulanţă de tip AMD pentru consultaţii la domiciliu, cu medic şi asistent. Ambulanţele sunt dotate conform legislaţiei în vigoare”, arată site-ul serviciului privat de ambulanţă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Gaspar Rodica, 13 noiembrie 2016
Bună ziua dacă avem nevoie de asistență medicală la domiciliu se poate apela la serviciile dumneavoastră?
Oana, 16 septembrie 2016
Ambulanta privata ce presupune costuri din partea pacientului se adreseaza persoanelor care isi permit acest serviciu. Nelly, nu te obliga nimeni sa apelezi la ei. Totusi, o ambulanta privata poate citeste integral
nelly, 15 septembrie 2016
D-na IBOLYA ce venit ai ca sa iti permiti o ambulanta privata ? Te gandesti si la cei nevoiasi din judet ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.