ACTUALITATE 18 iunie 2017

Serul antiviperin, disponibil la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 1441 vizualizări

Județul Covasna este pregătit în ceea ce privește stocul dozelor cu ser antiviperin, anunță autoritățile județene. Potrivit acestora, viperele s-au înmulțit în ultimii ani, în special în zona Comandău.

„Am trimis întrebări și primit răspunsuri de la DSP și Spitalul Județean legate de existența serului antiviperin. Am înțeles că acesta există în doze suficiente la nivelul spitalului județean, acesta fiind singurul care are Unitate de Primiri Urgențe. Numărul dozelor se actualizează în funcție de stocul necesar. Sub acest aspect, teoretic nu ar trebui să fie probleme. Am înțeles că și aceste animale periculoase s-au înmulțit în ultima vreme și au fost din ce în ce mai prezente în locurile frecventate de oameni, în special în zona Comandău. Având în vedere că acum începe sezonul pentru culegerea fructelor de pădure, este important să fim pregătiți”, a declarat vineri, într-o conferință de presă,  prefectul Sebastian Cucu.

Singurele specii de șerpi veninoși din România, viperele, sunt răspândite neuniform pe tot teritoriul țării, au dimensiuni relativ mici (circa 70 cm) și prezintă o dungă dorsală în zig-zag, dar pot fi și complet negre, potrivit publicației online, www.doctorulzilei.ro.

„O statistică arată că 68%-80% din mușcăturile de șarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating șerpi și sunt imprudente. Șerpii veninoși nu atacă decât atunci când sunt atacați sau surprinși”, arată aceeași sursă.

Teme articol: ser antiviperin
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.