ACTUALITATE 7 februarie 2022

Sens unic pe strada Gödri Ferenc din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 4229 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a informat că strada Gödri Ferenc din centrul municipiului devine, începând de luni, 7 februarie, drum cu sens unic. 

Începând de luni, 7 februarie, strada Gödri Ferenc redevine stradă cu sens unic, cu circulaţie dinspre strada Gróf Mikó Imre. Parcarea autoturismelor va fi permisă pe ambele părţi ale carosabilului”, au transmis vineri autoritățile. 

Intenția acestei schimbări a fost anunțată din noiembrie anul trecut, pe când primăria pregătea schimbările privind zonele pentru parcare din centru. Atunci, primarul Antal Árpád spunea că transformarea acestei străzi în una cu sens unic este o modalitate de a crea mai multe locuri de parcare, adică aproximativ 30 noi. 

Și noile reglementări care vizează „zona zero” din centrul orașului au intrat în vigoare de luni. Astfel, în parcările publice de pe străzile 1 Decembrie 1918 (zona dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi fostul Hotel Bodoc), strada Gróf Mikó Imre şi Piaţa Sfântul Gheorghe (în faţa Magazinului Şugaş), parcarea este limitată la maximum 2 ore. Taxa de parcare va rămâne aceeaşi, adică 3 lei pe oră în zilele lucrătoare în intervalul orar 8:30-16:30, iar persoanele care locuiesc în această zonă pot cumpăra în continuare abonamente de parcare, la acelaşi preţ ca anul trecut, adică 75 de lei pe lună, respectiv 500 de lei pe an.

Acestea sunt soluții la problema lipsei locurilor de parcare în zona centrală, cu care se confruntă cetățenii care vin în oraș pentru scurt timp să își rezolve sarcinile pe care le au la instituțiile și băncile de aici. 

Sursa foto: Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.