ACTUALITATE 5 noiembrie 2021

Sens unic pe strada Gödri Ferenc din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 3780 vizualizări

Soluția se impune pentru crearea mai multor locuri de parcare în zona centrală  

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să transforme strada Gödri Ferenc din Sfântu Gheorghe în drum cu sens unic. Demersul vine ca o soluție pentru a crea mai multe locuri de parcare în zona centrală, a explicat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Vom crea locuri de parcare în strada Gödri Ferenc, care va deveni stradă cu sens unic. Practic, în acest moment există o bandă de parcare doar într-o parte. Vor fi parcări în ambele părți ale carosabilului. (...) Este în curs de autorizare la poliție. Când primim toate avizele o să anunțăm. Modificarea nu ține de 1 ianuarie, dar s-ar putea să primim avizele în decembrie și să intre în vigoare de la 1 ianuarie”, a declarat primarul Antal Árpád.

Circulaţia se va derula dinspre strada Gróf Mikó Imre spre strada Kriza János (din centru spre Tribunal). Astfel, aici vor fi create aproximativ 30 de locuri de parcare noi, spun autoritățile. 

Primarul din Sfântu Gheorghe a anunțat joi, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că de la începutul anului viitor vor intra în vigoare, dacă proiectul propus trece de Consiliul Local, câteva schimbări privind parcarea autoturismelor în zona centrală. 

Printre acestea se numără și faptul că se va institui o „zonă zero” care vizează parcările publice dintre strada 1 Decembrie 1918  (zona dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi fostul Hotel Bodoc), strada Gróf Mikó Imre şi Piaţa Sfântul Gheorghe (în faţa Magazinului Şugaş), unde, cu toate că taxa de parcare va rămâne aceeaşi ca până acum, nu vor mai fi valabile abonamentele de parcare, iar durata parcării cu plată va fi limitată la maximum 2 ore consecutive. 

Totodată, ar urma și ca taxa de parcare să crească de la 3 lei la 5 lei pentru spațiile din fața fostului Hotel Bodoc, iar locul să fie închis cu o barieră. 

Demersul vine ca o soluție la problema lipsei locurilor de parcare în zona centrală, cu care se confruntă cetățenii care vin în oraș pentru scurt timp să își rezolve sarcinile pe care le au la instituțiile și băncile de aici. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.