ACTUALITATE 26 martie 2009

Secţia de pediatrie, reabilitată cu voluntari

de Covasna Media | 451 vizualizări
Peste 40 de tineri au lucrat timp de două săptămâni la modernizarea unei aripi a Secţiei de Pediatrie

Peste 40 de tineri voluntari din Sfântu-Gheorghe s-au implicat timp de două săptămâni în reabilitarea şi modernizarea unei aripi a secţiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean Covasna şi au dat o nouă faţă acestui spaţiu de primire a bolnavilor. Secţia modernizată a fost inaugurată marţi seara în prezenţa conducerii Spitalului, a voluntarilor şi a unor sponsori. Iniţiativa a aparţinut unui membru al Asociaţiei Rotary, Bokor-Toth Zoltan, care a avut

Peste 40 de tineri au lucrat timp de două săptămâni la modernizarea unei aripi a Secţiei de Pediatrie

Peste 40 de tineri voluntari din Sfântu-Gheorghe s-au implicat timp de două săptămâni în reabilitarea şi modernizarea unei aripi a secţiei de Pediatrie de la Spitalul Judeţean Covasna şi au dat o nouă faţă acestui spaţiu de primire a bolnavilor. Secţia modernizată a fost inaugurată marţi seara în prezenţa conducerii Spitalului, a voluntarilor şi a unor sponsori.

Iniţiativa a aparţinut unui membru al Asociaţiei Rotary, Bokor-Toth Zoltan, care a avut internat copilul la secţia de Pediatrie din Sfântu-Gheorghe. Secţia nu mai fusese zugrăvită şi reabilitată de mai bine de 10 ani şi lucrările de reînnoire a acesteia urmau să înceapă abia peste câţiva ani, iar din dorinţa de a aduce o schimbare, Bokor-Toth a apelat la ajutorul membrilor Asociaţiei Rotary.

42 de voluntari şi-au sacrificat vacanţa

În acţiunea de modernizare a secţiei de Pediatrie s-au implicat 42 de voluntari ai Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Covasna (ATM) şi cercetaşi, care şi-au sacrificat vacanţa pentru a lucra la reabilitarea secţiei, cu ajutorul a 9 firme membre Rotary. Lucrările au avut loc într-o aripă a Pediatriei, respectiv 8 saloane, băi, coridor, sală de mese.

„Tinerii voluntari au zugrăvit, au vopsit uşile, mobilierul din incinta secţiei, iar firmele au asigurat materialele necesare acestor lucrări de reabilitare, moder nizare şi înfrumuseţare a acestor săli, precum şi personal care să coordoneze toate aceste lucrări. Totodată, au fost înlocuite toate conectoarele, întrerupătoarele, robinetele, clanţele de la uşi, s-au instalat televizoare şi videoplayere în săli. Pentru a aduce un mic zâmbet pe feţele micilor bolnavi, pereţii au fost decoraţi cu diferite desene şi figuri din basme şi poveşti“, a afirmat Torok Eniko, membru al Asociaţiei Tinerilor Maghiari. Totodată, pentru fiecare salon a fost achiziţionat televizor şi videoplayer şi acestea urmează să fie montate.

Fiecare voluntar a primit câte o diplomă de recunoaştere a mun cii lor, din partea preşedintelui ATM, Nemes Elod, asta pe lângă mulţumirile conducerii Spitalului şi zâmbetele micuţilor.

„Le mulţumim voluntarilor, copiii care vor fi internaţi aici se vor bucura de acum încolo de alte condiţii. Sper ca pe viitor să mai avem colaborări cu Rotary, pentru pacienţi şi pentru oraş”, a spus managerul Spitalului, Torok Zsuzsanna.

O parte a Spitalului Judeţean Covasna este implicată de aproximativ 3 ani în lucrări de consolidare, în 2008 acestea fiind însă stopate. Cauza opririi lucrărilor ţine de faptul că modernizarea unităţii spitaliceşti se leagă de consolidare, iar până în anul 2013, când este data limită a modernizării integrale a spitalului, acesta ar urma să se ridice la standarde europene. Cele două lucrări ample - de consolidare şi modernizare – se vor completa. La vizita sa în Sfântu-Gheorghe, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că va sprijini autorităţile pentru finalizarea lucrărilor la două etaje de la Spitalul Judeţean, unde urmează să se mute blocul operator. Suma promisă de ministru se ridică la un milion de euro, din care condu cerea spitalului ar putea să finalizeze lucrările de reabilitare la cele două etaje.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.