ACTUALITATE 5 noiembrie 2020

Secția de Nefrologie a Spitalului Județean, exclusiv pentru pacienții COVID

de Iulia Drăghici - Taraș | 865 vizualizări

S-au făcut reorganizări și pe Secția de Pneumologie 

Doar pacienții dependenți de dializă, care sunt confirmați și cu COVID-19, vor putea beneficia de servicii medicale pe secția de Nefrologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe. Aceasta a fost transformată, pentru o perioadă limitată, în secție destinată exclusiv persoanelor infectate cu SARS-COV-2. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de cazuri înregistrată în ultima perioadă. Pacienții non-COVID vor putea beneficia de servicii în domeniu la clinica privată din oraș, au spus reprezentanții SJU Covasna. Schimbări s-au produs și pe Secția de Pneumologie. 

A trebuit să reorganizăm Nefrologia pentru o perioadă limitată ca secție COVID. Având în vedere că din testările periodice efectuate la pacienții dializați au fost identificate mai multe cazuri diagnosticate cu boala COVID-19, am luat decizia ca secția noastră de Nefrologie să devină COVID din două considerente: unu - din nevoie de a oferi siguranță mai mare cu ocazia definirii circuitelor interne pentru pacienți, doi - pentru e evita complicațiile ulterioare la pacienții dializați care contractează această boală și să fie internați. Deci în momentul de față, pentru o perioadă, sper eu limitată, de două, trei săptămâni, pentru dializa de la spital vor ajunge doar pacienții COVID. Dializă acută, ca și până acum, se face la Terapie Intensivă. (...) Cazurile internate și non-COVID, adică negativi la testul PCR, vor fi dializați la centrul de dializă din oraș”, a spus managerul András-Nagy Róbert, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. 

În acest context, managerul a vorbit și despre modificările produse pe Secția de Pneumologie, tot pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19. 

Secția de Pneumologie a trebuit reorganizată din motivul creșterii numărului de cazuri la Infecțioase COVID, deci cazuri care trebuiau internate și tratate pentru pneumoniile cauzate de către acest virus. Motiv pentru care a trebuit să restrângem suprafața pacienților negativi la Pneumologie. Practic, în momentul de față pe trei nivele din clădirea de Boli Infecțioase sunt internați pacienți COVID-19, pe o parte a etajului 1 sunt internați pacienți suspecți COVID, pe o parte pacienți negativi de pneumonie, iar restul pacienților sunt preluați de secția de Medicină Internă”, a spus András-Nagy Róbert. 

Acesta a punctat că solicită în continuare înțelegerea pacienților și aparținătorilor și că schimbările sunt fundamentate pe motive medicale. 

Țin să vorbim despre aceste reorganizări interne, pentru că am primit observații și am văzut și pe Facebook câteva comentarii legate de mutarea pacienților. Vrem să facem un apel: cerem înțelegerea pacienților, respectiv aparținătorilor. Sunt niște circuite, sunt niște motive medicale și de organizare în spate. Nu reorganizăm secțiile pentru că nu avem ce să facem. Pur și simplu, în momentul de față, încercăm să găsim soluții potrivite la evoluția pandemiei în județul nostru”, a mai spus managerul spitalului. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.