ACTUALITATE 10 iunie 2020

Secția de Chirurgie Generală a Spitalului din Târgu Secuiesc, închisă din cauza COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 4250 vizualizări

Conducerea Spitalului din Târgu Secuiesc a anunțat miercuri că Secția de Chirurgie Generală a fost închisă, după ce doi medici au fost depistați cu COVID-19. 

Luni, la data de 08. 06. 2020 trei medici din cadrul secției de chirurgie generală, au prezentat simptome (febră, simptome digestive), după care s-a procedat la recoltarea probelor pentru testarea lor.

În urma testărilor, la doi dintre medici s-a confirmat infectarea cu noul coronavirus, ei fiind deja internați în spitalele destinate pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Pentru al treilea medic, testul a fost negativ.

În urma evenimentelor, secția a fost închisă, urmând ca atât pacienții, cât și personalul să fie testat.

În funcție de rezultatele testelor, pacienții se vor externa sau vor fi transferați în unitățile sanitare spitalicești pentru a beneficia de serviciile medicale necesare.

Menționăm, că în prezent nu avem persoane cu simptome nici în rândul pacienților și nici în rândul angajaților”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Spitalul Târgu Secuiesc.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică.

Potrivit Prefecturii, cei doi medici de la Spitalul din Târgu Secuiesc diagnosticați cu COVID-19 sunt din Odorheiul Secuiesc, respectiv Braşov.

Grupul de Comunicare Strategică a arătat în cel mai recent bilanț, de miercuri, 10 iunie, că numărul cazurilor de coronavirus depistate în județul Covasna este 224. 

Sursa foto: Arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.