ACTUALITATE 10 iunie 2021

Secția ATI COVID de la SJU Covasna, goală de zile la rând

de Iulia Drăghici - Taraș | 741 vizualizări

Este, însă, internat un pacient COVID pozitiv vaccinat cu ambele doze 

După ce la finele lunii mai se înregistra prima dată de la debutul pandemiei când niciun pacient COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna nu era internat pe secția de Terapie Intensivă, miercuri reprezentanții unității spitalicești au anunțat că este a treia zi la rând în care, din fericire, secția unde ajung cele mai grave cazuri este goală. Pe de altă parte, se confirmă și faptul că, deși vaccinul ajută la limitarea răspândirii noului coronavirus, acesta nu oferă protecție 100%. Un pacient vaccinat cu ambele doze, internat la spital cu o altă problemă medicală a fost găsit și COVID-19 pozitiv. 

La această dată, 9 iunie, ora de referință 13:00, în spitalul din Sfântu Gheorghe erau internate opt persoane COVID-19 pozitive pe secția de Boli Infecțioase COVID, dar și o persoană suspectă de infecția cu noul coronavirus, care aștepta rezultatul testului RT PCR, izolată pe secția de Pneumologie COVID. 

Nu avem niciun pacient astăzi la Terapie Intensivă COVID. De fapt, de trei zile nu avem pacient la ATI. Doar în ziua de luni am avut un vârf de trei pacienți, dacă mă refer la această perioadă”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert. 

În ceea ce privește pacienții COVID, toți au nevoie de suplinire de oxigen, dar în cantitate mică - medie, a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, directorul medical, dr. Roșu Mátyás. 

Între cei internați, este și un pacient depistat COVID pozitiv deși a fost vaccinat cu ambele doze. 

Avem un singur pacient internat care a fost vaccinat cu ambele doze, Pfizer. Este pozitivă, dar este internată pentru o enterocolită acută, cu altă bacterie și cu deshidratare, deci nu problemele infecției COVID necesită internarea, ci această enterocolită”, a explicat medicul. 

În perioada 2 – 9 iunie au fost înregistrate șase externări, dar și un deces, la un bărbat în vârstă de 86 de ani, care a fost internat două zile și care suferea și de alte afecțiuni (accident ischemic cerebral, hipertensiune arterială și probleme cardiace). 

La data raportării, miercuri, 9 iunie, ora 13:00, la Spitalul Județean de Urgență erau internați 238 de pacienți, COVID și non-COVID, adică ocupau 80% din capacitatea spitalului, în condițiile reglementărilor actuale, care prevăd distanțarea persoanelor. 

Săptămâna trecută, la SJU Covasna erau internate 11 persoane COVID-19 pozitive, dar și opt suspecte de infecția cu noul coronavirus. 

În bilanțul din 9 iunie au fost raportate la nivel județean încă cinci cazuri noi de COVID-19. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.