ACTUALITATE 15 ianuarie 2021

Se pregătește o nouă parcare în zona centrală, la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1891 vizualizări

Spațiul va fi amenajat temporar, spune primarul 

Autoritățile din Sfântu Gheorghe au început o serie de lucrări în zona fostului Hotel Bodoc din centru, dar în primă fază doar pentru a amenaja în zonă încă o parcare, temporară. 

În spatele hotelului Bodoc dorim să amenajăm o parcare sau să extindem o parcare. Vor fi destul de multe investiții care vor începe anul acesta. De exemplu, aici în zona centrală, în zona interioară, a curților interioare, sunt aproximativ 120 – 130 autoturisme parcate, și dorim să oferim o alternativă și pentru aceste autoturisme, urmând să mergem pe procedurile care trebuie parcurse: autorizație de demolare pentru hotelul Bodoc, demolare, licitație. Anul acesta, dacă totul merge bine, eu cred că sunt șanse să ajungem la demolarea hotelului, undeva pe la sfârșitul anului”, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. 

Tot acesta a precizat că locul va fi amenajat cu pietriș, nu se va asfalta, dar că astfel spațiul va putea fi utilizat până când vor urma celelalte lucrări în zona hotelului. 

În PUZ-urile pe zona centrală spunem că indiferent de ce se va construi, înainte de a se construi spațiul respectiv poate fi folosit ca și parcare. Practic, înainte de a începe construcția, sau până a ajunge acolo, vorbim de niște termene care pot însemna foarte multe luni, între a demola și a începe lucrarea. În tot acest timp, vrem să folosim spațiile pentru oferirea de locuri de parcare. (...) Practic, e la fel cum procedăm între strada Crângului și strada Fabricii. Și acolo am demolat niște construcții vechi și punem pietriș, deci nu asfaltăm, se va pune pietriș pentru parcare. De exemplu, acolo dorim să construim o parcare supraetajată. Și aici la fel vom proceda. Va fi un spațiu de parcare pietruită, până când vom ajunge să demolăm, să construim și așa mai departe”, a punctat edilul din Sfântu Gheorghe. 

Antal Árpád a spus în februarie 2020, când și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar, că în locul fostului hotel Bodoc, un „simbol al comunismului”, va fi construit cel mai mare centru cultural şi de tineret din ţară, care să marcheze o nouă etapă în dezvoltarea oraşului. Municipalitatea preconiza atunci că investiția se va finaliza până în anul 2024. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.