ACTUALITATE 6 februarie 2020

Se mărește sau nu taxa de parcare prin SMS la Sfântu Gheorghe?

de Daniela Luca | 899 vizualizări

În Consiliul Local, s-a creat o situație confuză 

Cei care au asistat vineri la ședința de Consiliu Local au aflat că taxa de parcare se mărește la Sfântu Gheorghe pentru cei care plătesc cu telefonul. Consilierii chiar au votat în unanimitate proiectul de pe ordinea de zi. Doar că acesta prevedea o prelungire a contractului cu firma care administrează sistemul, nu și o majorare. Dar nimeni nu a sesizat greșeala.

Astfel, în ședința ordinară de vineri, 31 ianuarie, înainte ca proiectul de hotărâre să fie supus votului plenului, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba a precizat că sistemul pentru plata parcării prin SMS este un serviciu foarte util, iar mărirea taxei este nesemnificativă. 

„Taxele de parcare pot fi plătite și prin SMS. Acesta într-adevăr este un serviciu foarte util și este folosit din ce în ce mai multe persoane. Avem un contract cu o firmă pentru acest serviciu și ne-au propus niște prețuri noi pentru anul acesta. Pentru o oră ar fi de 65 de cenți, plus TVA, respectiv pentru o zi de parcare ar fi 3 euro plus TVA. Sunt niște schimbări minime și mi se pare corectă această sumă, deci propun modificarea contractului cu aceste sume”, a spus în cadrul ședinței, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba.

Consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre, însă acesta prevedea de fapt prelungirea contractului cu firma care a pus la dispoziția municipalității sistemul pentru plata parcării prin SMS. Este adevărat că fiecare proiect este discutat de către consilieri în ședințele de comisie, însă faptul că niciunul dintre ei nu a sesizat eroarea, pune semne de întrebare. 

„Așa este, a fost numai prelungire de contract cu operatorul serviciului. Am prezentat greșit. Probabil nu mi-a venit să cred că ceva nu se scumpește”, ne-a explicat ulterior viceprimarul. 

Așadar, proiectul de hotărâre nu prevedea nicio majorare a taxei pentru plata parcării prin SMS, iar conform acestuia tarifele rămân neschimbate - prețul parcării pentru o oră este de 0,65 euro + TVA, iar cel pentru parcarea pe durata unei zile este de 3 euro + TVA. 

Sistemul de plată a parcărilor prin SMS a fost pus în funcțiune în 2016. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.