ACTUALITATE 27 aprilie 2015

Se mai pot face înscrieri la concursul de kürtőskalács

de Mirela Cara | 197 vizualizări

Cei care nu au apucat să se înscrie la concursul „Kürtőskalács” până pe 27 aprilie, când a fost termenul limită de înscriere, o mai pot face până la sfârșitul acestei săptămâni (3 mai). „Noi am stabilit termenul limită orientativ, dar suntem destul de flexibili. Așa că dacă mai dorește cineva să se înscrie, îi primim pe toți cu drag” – a spus Albert Zoltán, reprezentantul organizatorilor.

Organizatorii – Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna – ne-au informat că până în prezent s-au înscris în total 10 echipe din tot județul, între care unele sunt din Sfântu Gheorghe, iar altele din Ozun și Cernat.

Competiția programată pentru 9 Mai, Ziua Europei, se adresează atât producătorilor amatori, cât și celor profesioniști. În cazul primei categorii, va fi vorba doar de o probă în care juriul va puncta aspectul produselor. Profesioniștii vor avea mai multe probe. Pe lângă celebrul kürtőskalács, aceștia sunt obligați să prepare și alte produse înrudite, pe care fie le aduc de acasă, fie le fac pe loc în timpul concursului.

La sfârșitul competiției, atât amatorii, cât și profesioniștii vor primi premii constând într-un aparat de copt kürtős pe bază de cărbune cu motor (cu 3 și cu 5 forme). Valoarea totală a premiilor concursului se ridică la aproximativ 4.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.