ACTUALITATE 16 iulie 2015

Se întoarce canicula. Prognoza pentru weekend

de Covasna Media | 108 vizualizări

În următoarele trei zile, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară şi cu disconfort termic ridicat, în vestul, în sudul ţării şi izolat în celelalte regiuni.

Vineri, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza în Banat, sudul Crişanei şi local în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei, zone în care şi indicele temperatură-umezeală ITU va atinge şi va putea depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări spre seară şi noaptea în zonele de munte, unde numai izolat vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 26....27 de grade pe litoral, până la 36...37 de grade în Banat.

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară şi cu disconfort termic ridicat, după-amiaza, în vestul, în sudul ţării şi izolat în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări după orele amiezii în zona de munte unde, cu totul izolat, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor avea valori de la 29...30 de grade în nordul Moldovei, până în jur de 38 de grade în vest şi sud-vest.

Duminică, vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele amiezii şi cu disconfort termic ridicat mai ales în zonele de câmpie şi de podiş. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, iar spre seară şi noaptea în nord-vestul şi nordul teritoriului unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 26...28 de grade pe litoral, până la 39...40 de grade în sud-vest.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.