ACTUALITATE 13 februarie 2017

Şcoala Zero Waste a revenit cu ediţia din 2017

de Iulia Drăghici - Taraș | 830 vizualizări

Concursul național de educaţie ecologică și colectare selectivă „Şcoala Zero Waste” a dat startul înscrierilor pentru a V-a ediţie. Acestea vor avea loc în perioada 13 februarie – 3 martie şi sunt aşteptate să participe toate școlile din România.

Premiul cel mare al concursului este o tablă interactivă. În plus, cei mai buni și implicațiscoala-zero-waste-tabara-1 5 elevi din primele 10 școli clasate vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, o tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii august 2017. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2017 a Concursului.

„Desfășurarea competiției este simplă. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului EcoStuff Romania www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/scoalazerowaste”, arată un comunicat de presă.

Perioada de desfășurare a competiției este 13 martie – 12 mai 2017.scoala-zero-waste-castigatori-2016-faget-1

Peste 40.000 de elevi şi peste 390 de şcoli din aproape toate judeţele ţării au participat la ediţiile anterioare.

„Prin participarea în Școala Zero Waste elevii și profesorii direct implicați își vor îmbogăți bagajul de cunoștințe privind protecția mediului și conceptul „zero waste – fără deșeuri”, își vor dezvolta o atitudine responsabilă față de mediu și vor pune bazele unui sistem de educare și pregătire a celorlalți elevi și cadre didactice pentru a acționa într-un mod sustenabil în școală și comunitate”, arată acelaşi comunicat de presă.

Proiectul „Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.