ACTUALITATE 24 octombrie 2016

Şcoala din Bodoc, renovată de autorităţi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1000 vizualizări

Circa 150 de elevi care învaţă la Şcoala Gimnazială „Henter Károly” din Bodoc beneficiază din acest an de o clădire proaspăt renovată. Investiţia a costat 520.000 de lei, 150.000 de lei provenind de la Consiliul Judeţean şi restul de la bugetul local.

„Am făcut renovarea şcolii „Henter Károly”, de la acoperiş, la geamuri, uşi, podea. A fost o reparaţie capitală. Într-o lună şi jumătate am terminat. Am lucrat mult, dar era o investiţie pe care trebuia să o facem, întrucât şcoala a fost construită în 1972 şi nu a mai avut o reparaţie aşa mare”, ne-a declarat primarul din Bodoc, Fodor István.

Acesta a mai precizat că izolarea clădirii şcolii este pe lista de priorităţi care privesc instituţia de învăţământ, acesta fiind şi ultimul pas spre reabilitarea totală a instituţiei.

Alte proiecte ale PrimărieiScoala Bodoc 3

Tot în lista priorităţilor pe care o are autoritatea locală se găsesc şi asfaltarea unei porţiuni de drum în Zălan, dar şi obţinerea de fonduri prin programul Casa Verde pentru implementarea unor sisteme de încălzire pe bază de panouri solare.

„Pe data de 31 octombrie va fi licitaţia pentru un kilometru de asfalt în centrul localităţii Zălan. Până la intrarea în sat avem doi kilometri de asfalt, acum facem asfalt în centrul comunei, dar şi şanţuri, rigole, trotuare. Licitaţia va fi online. S-au prezentat şase firme, două din judeţul Covasna şi patru de la Braşov. Termenul de realizare este de patru luni, iar lucrările o să înceapă din primăvară. E o lucrare destul de mare. Valoarea ajunge la 1,3 milioane de lei, dar sper ca preţul să scadă în urma licitaţiei”, a explicat primarul.

În ceea ce priveşte accesarea de fonduri prin Casa Verde, Fodor István a spus: „Acum mai lucrăm la două proiecte prin Casa Verde, la Ministerul Mediului. La Olteni avem staţia balneară şi vrem să punem panouri solare pentru că trebuie să încălzim şi vara şi iarna apa cu lemne, iar cu sistemul de panouri solare măcar vara nu trebuie să mai folosim lemne. Şi pentru sala de sport de la Bodoc ne-am dori un astfel de sistem”.

 

 

Teme articol: scoala renovare Bodoc
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.