Şcoala de Toamnă „Seri Albastre“
[singlepic=293,400,200,,left]Centrul de Cultură Arcuş se pregăteşte pentru Şcoala de Toamnă „Seri Albastre”, eveniment ce va avea loc între 14 şi 18 septembrie şi care are ca scop promovarea tinerilor artişti talentaţi. Şcoala de Toamnă „Seri Albastre“ va oferi unui număr de 18 tineri posibilitatea de a studia şi exersa în domeniul canto şi al muzicii de cameră, alături de trei specialişti: soprana Felicia Filip, pianistul Horia Mihail şi profesorul universitar dr. Miltiade Nenoiu.
18 tinere talente se vor perfecţiona la Centrul de Cultură de la Arcuş
Centrul de Cultură Arcuş se pregăteşte pentru Şcoala de Toamnă „Seri Albastre”, eveniment ce va avea loc între 14 şi 18 septembrie şi care are ca scop promovarea tinerilor artişti talentaţi. Şcoala de Toamnă „Seri Albastre“ va oferi unui număr de 18 tineri posibilitatea de a studia şi exersa în domeniul canto şi al muzicii de cameră, alături de trei specialişti: soprana Felicia Filip, pianistul Horia Mihail şi profesorul universitar dr. Miltiade Nenoiu.
Evenimentul se află la prima ediţie, fiind organizat de Asociaţia de Tineret Ecou din Sfântu Gheorghe şi Centrul de Cultură Arcuş şi marchează un an de la lansarea „Seri Albastre“, care promovează tinerele talente din România.
Potrivit managerului „Seri albastre”, Emil Pantelimon, pentru cursurile Şcolii de la Arcuş au fost selectaţi 18 tineri artişti între 16 şi 35 de ani, toate cheltuielile de participare a celor selectaţi urmând a fi suportate de către organizatori.
Potrivit lui Emil Pantelimon, Şcoala de Toamnă de la Arcuş se doreşte să devină o tradiţie, propunându-şi să educe spiritul creator al fiecărui cursant, căruia i se oferă ocazia de a lucra cu specialişti. După cele patru zile de cursuri, alături de personalităţile invitate, participanţii la Şcoală vor oferi un spectacol-gală a acesteia, în Parcul Castelului de la Arcuş.
Proiectul „Seri Albastre“ a fost iniţiat la Sfântu Gheorghe în septembrie 2008, adresându-se, iniţial, tinerilor artişti din judeţ şi atrăgând şi promovând apoi tineri din toată ţara. În cadrul proiectului, artişti instrumentali, vocali sau artişti plastici au fost nu doar prezentaţi publicului ci şi promovaţi prin crearea de prezentări proprii pe afişe, recitaluri şi inclusiv prin crearea de bloguri personale.
Monica Rizea