ACTUALITATE 28 septembrie 2020

Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ covăsnene: 7 școli rămân exclusiv online

de Iulia Drăghici - Taraș | 2529 vizualizări

Numărul școlilor din județul Covasna care în săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie vor funcționa după scenariul 3, adică al cursurilor derulate exclusiv online, rămâne 7, informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

În județul Covasna, în săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie 2020, unitățile de învățământ preuniversitar vor funcționa conform situației transmise de Direcția de Sănătate Publică Covasna. Numărul unităților de învățământ care vor funcționa potrivit scenariului 3 rămâne neschimbat și pentru săptămâna viitoare. Astfel, în 7 unități școlare procesul didactic se va derula exclusiv online”, arată IȘJ Covasna într-un comunicat de presă. 

Școlile care funcționează după scenariul roșu sunt Liceul Tehnologic „Kós Károly” Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar” Sfântu Gheorghe, Școala Postliceală Sanitară Sfântu Gheorghe, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen" Sfântu Gheorghe, Grădinița cu Program Normal Dalnic, Școala Gimnazială „Darkó Jenő” Dalnic și Școala Gimnazială Specială Olteni. 

Situația scenariilor privind desfășurarea activității educative, pe unități de învățământ, se regăsește pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna. 

Specificăm faptul că, dată fiind funcționarea secțiilor de votare în unele unități de învățământ, în zilele de 28 și 29 septembrie activitatea educativă se va desfășura online în aceste unități școlare. 

Procesul instructiv-educativ „față în față” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, mai transmite Inspectoratul. 

De reamintit este faptul că activitatea este suspendată în 133 de unități de învățământ din cele 303 existente la nivel de județ pe fondul organizării alegerilor locale. Astfel, în cele 133 de unități de învățământ, procesul instructiv-educativ se va desfășura exclusiv în sistem on-line luni și marți. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.