ACTUALITATE 27 octombrie 2021

Scădere importantă a numărului de accidente grave pe drumurile din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1075 vizualizări

O analiză a riscului rutier la nivelul județului Covasna pentru primele nouă luni din anul 2021, bilanț întocmit de IPJ Covasna, arată vești îmbucurătoare, și anume că numărul accidentelor grave petrecute pe drumurile din județ înregistrează o scădere importantă. Au fost cu 22 de evenimente rutiere grave mai puține decât în aceeași perioadă a anului 2020. Cele mai multe s-au produs din cauza vitezei și a abaterilor comise de pietoni. 

Conform datelor statistice din baza de date E.A.C. (Evidența Accidentelor de Circulație), la nivelul județului nostru, în perioada  01.01 –  30.09.2021, s-au produs un număr total de 42 accidente grave de circulație (-22 față de perioada similară a anului trecut) soldate cu decesul a 12 persoane (-3), rănirea gravă a altor 32 (-32), ceea ce denotă că sunt înregistrate scăderi la toți indicatorii dinamici”, arată analiza. 

Datele mai arată și că viteza, abaterile comise de pietoni și depășirile neregulamentare sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere grave. 

Peste 1.200 de acțiuni și aproape 9.500 de sancțiuni 

Datele IPJ Covasna mai indică și că în primele nouă luni din 2021 s-au desfășurat 1.247 acțiuni, din care: 179 acțiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză; 88 acțiuni pentru combaterea abaterilor comise de pietoni; 59 acțiuni pentru combaterea depășirilor neregulamentare.

Acestea s-au lăsat cu 325 fapte penale constatate, din care 150 la regimul circulației și 175 de altă natură; 9.479 sancțiuni contravenționale aplicate; 874 permise de conducere reținute; 370 certificate de înmatriculare retrase.

Se poate concluziona, că întreg ansamblul activităților desfășurate de I.P.J. Covasna a condus la creșterea gradului de siguranță rutieră, în primele 9 luni ale 2021, dar se impune continuarea activităților specifice pentru menținerea acestui climat și creșterea fermității față de cei care încalcă normele aplicabile circulației pe drumurile publice”, mai arată bilanțul prezentat și în cadrul Colegiului Prefectural al lunii octombrie. 

Sursa foto: arhivă/ilustrativ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.