ACTUALITATE 13 iulie 2020

Șase sancțiuni contravenționale în context COVID-19, în sumă cumulată de 4.890 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 740 vizualizări

Autoritățile au continuat în weekend acțiunile de control în vederea respectării măsurilor de protecție impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Duminică, Prefectura a anunțat că în ultimele 24 de ore, s-au aplicat șase sancțiuni contravenționale în context COVID-19, în sumă cumulată de 4.890 de lei. 

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali, împreună cu reprezentanți ai DSVSA, CJPC, au executat în sistem integrat 18  misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 68 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, (purtarea măștii de protecție în spații închise, păstrarea distanței fizice) pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. În executarea misiunilor au fost utilizate 34 mijloace de mobilitate. În timpul executării misiunilor au fost verificate cu privire la  respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  72 de persoane. S-au verificat peste 20 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă, respectiv 43 de obiective/locații verificate.

Cu ocazia acestor activități, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în context COVID-19, în sumă cumulată de 4.890 de lei”, a arătat sursa citată. 

Prefectura, care coordonează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna, transmite totuși că în această perioadă este foarte importantă conduita personală și responsabilitatea și mulțumește celor care au înțeles să respecte normele impuse de autorități. 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Covasna solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, măsurile privind distanțarea socială și de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, a transmis duminică Prefectura Covasna, într-un comunicat de presă. 

Și vineri, aproape 60 de societăți comerciale din județul Covasna au fost controlate de oamenii legii. În urma acțiunii au fost aplicate două amenzi, în valoare totală de 25.000 de lei.

Autoritățile transmit că „acțiunile desfășurate în sistem integrat din forțe ale MAI, poliție locală dar și reprezentanți din cadrul DSVSA Covasna și ai altor autorități cu competențe de control (ITM, OPC, DSP), vor fi continuate și în săptămâna următoare, în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus”. 

Numărul cazurilor de COVID-19 depistate de la începutul pandemiei la cetățeni din județul Covasna se ridica duminică la 329, cu un caz mai mult decât sâmbătă și șase mai multe decât vineri. 

Potrivit raportării Direcției de Sănătate Publică Covasna din data de 12 iulie 2020, în prezent sunt internați în unități spitalicești din mun. Sf. Gheorghe, Brașov, Miercurea Ciuc și orașul Câmpeni(AB), un număr de 36 de pacienți bolnavi de COVID-19.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost vindecați un număr de 258 de pacienți bolnavi de COVID-19”, mai arată Prefectura. 

Numărul testelor prelucrate până în acest moment pentru județul Covasna este de 6.201. 

La nivelul României duminică au fost raportate 456 de cazuri noi COVID-19, depistate din 8.633 de teste prelucrate în ultimele 24 de ore.

În total, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre acestea, 23.387 au fost externate, respectiv 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere, transmite Grupul de Comunicare Strategică. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.