Sărbătoarea primăverii la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni
Echipa M.N.C.R a organizat în perioada 20-21 februarie 2017, la Colegiul Național „Mihai Viteazul’’ din Sfântu Gheorghe, mai multe activități creative având ca temă sărbătoarea românească de Dragobete (numită şi „Cap de primăvară”, „Năvalnicul” sau „Logodnicul Păsărilor”).
Muzeograful M.N.C.R. Florin Herțeg le-a prezentat copiilor semnificația acestei frumoase sărbători a iubirii la români. Elevii au aflat astfel despre obiceiurile, tradițiile și superstițiile acestei zile.
Partea interactivă a constat din organizarea unui atelier de pictură pe vase ceramice, care a avut ca temă motivul inimii, pictat de cei mai mulți elevi. Activitățile creative au fost coordonate de către Mirela Mureșan și Laura Dănilă, conservatori M.N.C.R.
La ateliere au participat:
Clasa pregătitoare A (25 elevi), prof. învățătoare Floroian Rodica, Coznean Alina.
Clasa I B (24 elevi), prof. învățătoare Melania Banciu și Gabriela Prundar;
Clasa a II-a B (31elevi), prof. învățătoare Gabriela Calotescu, Gina Dorneanu;
Clasa a III-a A (20 elevi), prof. învățătoare Maria Gavrilă și Liliana Laurențiu ;
Clasa a III-a B (18 elevi), prof. învățătoare Andreea Stroie.
Mulțumim cadrelor didactice pentru implicare și deschidere față de activitățile creative propuse și față de parteneriatul cu muzeul nostru. Felicitări elevilor pentru participarea activă și pentru realizarea unor obiecte deosebit de frumoase!
De asemenea, sperăm că participanții au petrecut momente plăcute alături de echipa noastră și au aflat lucruri noi și interesante.
„Sărbătoarea primăverii” continuă la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni în perioada următoare cu alte activități interesante.
Păstrăm tradiția și ducem mai departe poveștile vechilor sărbători românești!
Pentru mai multe informații și imagini vizitați site-ul www.mncr.ro.
Cristina Felea-Baubec
Muzeograf PR