ACTUALITATE 23 mai 2018

Săptămâna prevenirii criminalităţii - primele două zile

de Covasna Media | 378 vizualizări

Peste 600 de elevi și profesori au participat, în primele două zile ale „Săptămânii prevenirii criminalității“, la activitățile desfășurate de polițiști

„Săptămâna prevenirii criminalităţii“ a început luni cu „lecţii“ susţinute de poliţişti în mijlocul elevilor.  Mesajele preventive au fost transmise prin discuții directe cu tinerii.

Prima zi a evenimentului, dedicată prevenirii victimizării minorilor, a fost marcată în mijlocul elevilor, care i-au primit cu interes pe oamenii legii. Siguranța pe Internet a fost tema principală abordată în această zi în care elevii au învăţat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, traficul de persoane și pornografia infantilă. De asemenea, tinerii au primit informații despre fenomenul de Bullying, modalități de identificare a situaţiilor de risc în care se pot afla şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, prin conduita preventivă.

„Fii prietenos, nu fi răutăcios!“ - este îndemnul polițiștilor pentru copii, în încercarea de a preveni Bullying-ul!

Bullying-ul este atunci când o persoană se poartă urât în repetate rânduri cu o altă persoană sau o face să sufere intenționat. Oricine poate fi victima bullying-ului, indiferent de vârstă. Acesta poate avea loc la şcoală, acasă sau online şi poate însemna că cineva te împinge, te loveşte, te tachinează, îţi ia lucrurile, îţi dă porecle, te ignoră intenţionat sau se ia de tine pentru că eşti altfel.

Marţi a fost ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile, iar poliţiştii au fost din nou prezenți în mijlocul elevilor și le-au explicat despre riscurile la care se expun prin săvârșirea de fapte ilicite, despre siguranța rutieră și cum trebuie să acționeze în situația în care obsevră comiterea unor fapte ilicite.

În cadrul acesor activități polițiștii le-au oferit sfaturi preventive tinerilor:

- nu încercaţi să rezolvaţi problemele personale singuri sau cu ajutorul prietenilor! S-ar putea să nu luaţi decizia corectă.

- nu le ascundeţi, pentru că s-ar putea agrava!

- cereţi ajutorul părinţilor, persoanei care vă are în grijă, profesorilor sau consilierului şcolar!

Miercuri este ziua dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului. În această zi va fi desfășurată o activitate inedită: un grup de tineri va merge în vizită la un penitenciar.

Compartimentul Informare şi Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.