ACTUALITATE 23 mai 2022

Săptămâna prevenirii criminalității – 22-27 mai 2022

de Covasna Media | 857 vizualizări

În perioada 22-27 mai 2022, atât la nivel național cât şi local, se derulează  „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, eveniment în cadrul căruia sunt intensificate activitățile informativ-preventive, în special în spațiul public, în vederea diseminării mesajelor de interes către un număr cât mai mare de beneficiari. 

Prin aceste activități se urmărește, în general, sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în scopul evitării victimizării lor şi a cunoașterii consecințelor care decurg din comiterea de infracțiuni, dar şi informarea acestora în vederea reducerii numărului de fapte antisociale.

Calendarul de activități corespunde domeniilor stabilite la nivel național, astfel: 

Luni ,  23 mai – Prevenirea discriminării.

Marti, 24 mai – Prevenirea violenței domestice.

Miercuri, 25 mai – Prevenirea victimizării minorilor și a disparițiilor de minori. 

Joi, 26 mai – Siguranța în mediul on-line.

Vineri 27 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranță rutieră.

La nivelul I.P.J. Covasna activitățile vor fi desfășurate de către structura de prevenire a criminalității şi susținute de structurile de ordine publică, investigaţii criminale, poliție rutieră din județ, Biroul Siguranță Școlară și Biroul Pregătire Profesională, și constau în activități de informare, distribuire materiale preventive, întâlniri cu elevii sau cu alte grupuri țintă, fiind derulate de către toate subunitățile de poliție din județ.

Săptămâna va debuta cu ziua dedicată prevenirii discriminării, zi în care I.P.J Covasna va organiza un meci de baschet la care vor participa 2 echipe mixte, formate din polițiști și polițiste din cadrul I.P.J Covasna, prin aceasta dorind să promovăm egalitatea de șanse între femei și bărbați, abordare pe care o promovăm întotdeauna în cadrul instituției noastre.

Compartimentul Relații Publice IPJ

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.