ACTUALITATE 13 iunie 2017

Sanitas Covasna anunţă o pichetare în Bucureşti, dacă salariile angajaţilor unor hoteluri nu vor fi majorate

de Agerpres | 1354 vizualizări

Conducerea Sanitas Covasna a anunţat, marţi, că o parte dintre membrii de sindicat vor participa, în data de 21 iunie, la o pichetare în Bucureşti, după ce negocierile privind majorarea salariilor angajaţilor unor hoteluri nu s-au soldat cu o soluţie favorabilă acestora.

Conform unui comunicat de presă, este vorba despre angajaţii de la Hotelul Dacia din staţiunea Covasna şi de la Hotelul Ceres din Pucioasa.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Cătălin Neagovici, spune că „numeroasele discuţii contradictorii” legate de sistemul de salarizare pe care le-a purtat cu conducerea SC Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) SA nu s-au soldat cu o soluţie favorabilă membrilor sindicali de la cele două hoteluri pe care îi reprezintă, prin urmare, în data de 21 iunie, vor picheta sediul central al acestei societăţi din Bucureşti, între orele 12.00 şi 13.00.

Potrivit acestuia, la acţiunea de protest vor participa aproximativ 50 de membri de sindicat din cele două sucursale, precum şi alţi sindicalişti din judeţul Covasna, solidari cu colegii lor.

„Deplasarea salariaţilor la această acţiune de protest nu va afecta activitatea de turism medical din aceste sucursale şi, în realitate, este o reacţie normală şi legală faţă de indiferenţa acestei conduceri şi modul precar şi rudimentar pe care îl folosesc în relaţia cu salariaţii din subordine. Deranjantă este pentru membrii noştri de sindicat atitudinea din ultimii ani a conducerii acestei societăţi, care nu are ca prioritate fidelizarea şi recompensarea salariaţilor foarte bine calificaţi, un exemplu fiind plata nivelului salariului minim pe economie al unui asistent medical”, se arată în comunicatul de presă.

Liderul sindical mai precizează că până la data de 21 iunie este deschis pentru discuţii şi negocieri care să ducă la creşterea salariilor începând cu data de 1 iulie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.