ACTUALITATE 21 noiembrie 2016

Sancţiunile primite de elevii de la CNMV, implicaţi în incidentul cu băuturi alcoolice

de Iulia Drăghici - Taraș | 1114 vizualizări

Ancheta internă derulată la nivelul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, ca urmare a incidentului din 7 noiembrie, când trei tineri au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat băuturi alcoolice, a decis excluderea acestora din internat şi scăderea notei la purtare la 2 (doi) pe primul semestru.

„Evenimentele din data de 7 noiembrie au determinat declanşarea la nivelul Colegiului nostru a unei anchete şi analize interne pentru a determina cauzele şi adevăratele consecinţe ale unui eveniment de acest gen. Considerăm că este o întâmplare nefericită, care reprezintă un fenomen izolat cu care unitatea noastră de învăţământ nu s-a mai confruntat până acum, cel puţin în perioada în care la conducerea şcolii se află actuala echipă managerială. În ceea ce priveşte sancţiunile care au fost aplicate celor 4 tineri implicaţi în eveniment (n.red. - trei care au consumat şi unul care a procurat băutura alcoolică), acestea respectă prevederile legale şi regulamentele interne de funcţionare ale Colegiului nostru şi ale internatului. Ca urmare, nota la purtare a acestor elevi a fost scăzută la 2 (doi), pentru primul semestru, iar ca urmare a încălcării normelor de funcţionare din internat aceştia au fost excluşi din internatul nostru. Aşa cum prevede legislaţia în vigoare se cunoaşte faptul că pentru a promova în anul şcolar următor este necesar ca la purtare elevul să obţină cel puţin media anuală 6 (şase). Astfel aceşti elevi sunt obligaţi să dea dovadă de un comportament exemplar, să nu acumuleze absenţe şi să demonstreze că au înţeles gravitatea faptelor în contextul în care întâmplarea a avut loc în perimetrul şcolii noastre, mai exact în internatul colegiului”, transmite conducerea Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, care mai precizează că în prezent cei patru elevi s-au întors la cursuri şi că părinţii acestora au fost informaţi cu privire la sancţiunile aplicate.

Campanii de informare cu privire la efectele nocive ale consumului de alcool

Potrivit reprezentanţilor Colegiului, pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc, la nivelul instituţiei de învăţământ vor fi demarate campanii de informare legate de efectele nocive ale consumului de alcool şi se vor intensifica şi activităţile de consiliere din cadrul orelor de dirigenţie.

„Pentru ca astfel de evenimente să nu se repete este absolut necesar ca elevii să înţeleagă gravitatea faptelor. În acest sens ne-am propus să desfăşurăm mai multe campanii de informare în rândul elevilor cu privire la efectele nocive ale consumului de alcool, precum şi intensificarea activităţilor de consiliere la nivelul claselor de elevi, în cadrul orelor de dirigenţie. În acelaşi timp ne propunem derularea unei campanii de informare în rândul părinţilor pentru a intensifica implicarea acestora în activităţile zilnice ale propriilor copii, dar şi creşterea gradului de responsabilizare a acestora”, spun managerii instituţiei de învăţământ.

Responsabilitatea este şi a părinţilor

Evenimentul, catalogat drept „o pată neagră pentru imaginea şcolii”, nu ar trebui să se reflecte asupra întregii activităţi derulate la nivelul instituţiei, mai transmite conducerea, care subliniază că responsabilitatea în astfel de cazuri este şi a părinţilor.

„Cu privire la acest eveniment, conducerea şcolii consideră că opinia publică trebuie să fie informată corect şi de la sursă. Cu siguranţă trebuie să acceptăm că responsabilitatea este şi a părinţilor care trebuie să îi controleze mai mult pe copii şi să le transmită valori reale absolut necesare în dezvoltarea şi formarea lor. (...) Este de la sine înţeles că acest eveniment a constituit o pată neagră pentru imaginea şcolii noastre. Atât cadrele didactice, cât şi elevii sunt nemulţumiţi de aceste comportamente, pentru că în fond este afectată imaginea tuturor şi trebuie să afirmăm faptul că activitatea Colegiului nostru nu se rezumă la această întâmplare. Activitatea Colegiului înseamnă rezultate deosebite la învăţătură, promovabilitate crescută la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, cât şi o implicare activă în viaţa comunităţii locale prin acţiuni de voluntariat, proiecte şi programe educative”, spune conducerea CNMV.

Teme articol: scandal CNMV alcool sanctiuni
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
un biclist pieton, 22 noiembrie 2016
Dar de ce nu se continua ancheta?? Elevii sa declare magazinul care le-a vandut bauturile alcoolice, iar acelui magazin sa i se retraga autorizatia de functionare!!! De ce adultii nu isi asuma citeste integral
Ovi, 21 noiembrie 2016
Doamne ce limbaj de lemn are managementul.. Lemn Tănase
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.