ACTUALITATE 15 februarie 2017

Sancţiuni de 112.000 de lei pentru delicte silvice aplicate în ianuarie de poliţiştii covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 1247 vizualizări

În prima lună a acestui an, poliţiştii covăsneni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale pentru prevenirea și combaterea ilegalităților la regimul silvic, în valoare totală de 112.000 de lei. În această perioadă s-au desfășurat peste 100 de acțiuni în sistem integrat și peste 400 de controale directe. În cadrul acestora, oamenii legii au constatat 55 de infracțiuni, 43 dintre acestea fiind în flagrant. Mai mult, aproape 70 de metri cubi de material lemnos au fost confiscați ori ridicați în vederea stabilirii provenienței.

„Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna acționează în permanență pentru depistarea celor care comit legalități în domeniul silvic, astfel că numai în luna ianuarie a acestui an au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale și au fost constatate, în flagrant, aproape 50 de infracțiuni pe această linie”, arată un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Un caz de tăieri ilegale de arbori nemarcaţi şi altul de transport cu material lemnos fără documente legale de proveniență au fost depistate recent de poliţişti şi jandarmi în Valea Crişului, respectiv Brăduţ.

„Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice cercetează un bărbat de 51 de ani din localitatea Valea Crișului care este bănuit de comiterea unei infracțiuni silvice. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 20–31 ianuarie 2017, bărbatul a tăiat ilegal mai mulți arbori nemarcați dintr-o pășune împădurită situată în extravilanul localității Valea Crișului. Prejudiciul este în curs de stabilire, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori. La Brăduț polițiștii aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna, au depistat un bărbat în vârstă de 38 de ani care transporta material lemnos fără a avea documente legale de proveniență sau transport. În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul a scos fără drept din rădăcini și sustras 8 arbori din pădurea de pe raza comunei. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de scoatere din rădăcini și furt de arbori, iar lemnul, dar și atelajul cu tracțiune animală, au fost confiscate”, transmite IPJ Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.