ACTUALITATE 5 februarie 2019

Salvatorii întorsureni donează sânge

de Iulia Drăghici - Taraș | 702 vizualizări

Angajații de la Ambulanță și SMURD și-au anunțat participarea la campania de la Întorsura Buzăului

Angajații Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Covasna din Întorsura Buzăului și pompierii de la ISU Covasna vor să se alăture campaniei de donare de sânge inițiată de Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna și derulată la Spitalul orășenesc din Întorsura Buzăului. Acțiunea va avea loc marți, 12 februarie, începând cu ora 08:00.

Salvatorii întorsureni vor astfel să devină exemple de urmat pentru restul comunității, îndemnându-i totodată pe angajații celorlalte instituții locale, dar și alte persoane să participe la campania de donare de sânge.

Împreună cu colegii de la SMURD, ne dorim să ne implicăm în campanii de genul acesta, cum va avea loc săptămâna viitoare la Întorsura Buzăului, sub patronajul Centrului de Transfuzie Sanguină Covasna. E nevoie de sânge. Știm cu toții cât e de greu să faci rost, să mobilizezi donatori atunci când chiar există o problemă. (...) Poate ni se vor alătura și alte instituții”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directorul SAJ Covasna, Cristian Cimpoi.

Potrivit acestuia, astfel de mobilizări vor avea loc în toate comunitățile unde există sub-serviciu al Ambulanței și unde se vor organiza campanii de donare de sânge, astfel încât salvatorii să devină, cu fiecare ocazie, modele de urmat.

Pe cât posibil, în orașele unde se fac astfel de campanii și noi avem sub-stații, ne dorim să participăm. Vrem să punem și noi umărul în aceste campanii pentru că, repet, e nevoie de sânge”, a mai punctat directorul SAJ.

În septembrie anul trecut au avut loc două campanii de donare de sânge la Întorsura Buzăului, iar Centrul Județean de Transfuzie Sanguină revine în zonă pentru interesul crescut de care au dat dovadă locuitorii din zonă.

Fiecare donator va fi recompensat cu tichete de masă în valoare de 66,99 lei și un set de analize: VSH, hemoleucogramă, biochimie, test de sifilis, de hepatită B, hepatită C, HIV și HTLV, informează Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna.

Condiţii pentru a putea dona: vârsta între 18-60 ani; greutate minimă 60 kg; stare bună de sănătate (fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele 2 săptămâni); mic dejun şi lichide (apă, ceai, cafea, lapte) servite înainte de donare (obligatoriu!); interzis consumul de băuturi alcoolice 48 ore înainte de donare; interzis fumatul 2 ore înainte şi după donare.

Cei care nu pot fi prezenți marți la Întorsura Buzăului, dar doresc să doneze sânge, devenind astfel la rândul lor salvatori, trebuie să știe că o pot face și la Centrul de Transfuzii Sanguine al județului Covasna din Sfântu Gheorghe, str. Bánki Donát nr.15, de luni până vineri, între orele 8:00 – 11:00.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.