ACTUALITATE 5 august 2019

Salvator în timpul liber!

de Iulia Drăghici - Taraș | 3106 vizualizări

Plutonierul major Gavrilă Emilian din cadrul Pichetului de pompieri Întorsura Buzăului a fost în weekendul trecut omul potrivit, la locul potrivit.

Sâmbătă, fiind în tura de serviciu, a intervenit la două accidente rutiere produse în zona localității Crasna, unde împreună cu echipajul SMURD, a acordat primul ajutor medical persoanelor implicate în evenimente.

Dumincă seara, Emilian era în oraș cu prietenii, când unul dintre aceștia a primit un telefon alarmant aflând că tatăl său se simte foarte rău.

Datorită instinctului de salvator, acesta a simțit că situația pare gravă și că este nevoie de ajutorul lui. Imediat a anunțat evenimentul la 112 și a plecat spre casa prietenului său.

Starea bărbatului s-a înrăutățit și, pentru că intervine la astfel de cazuri zilnic, pompierul covăsnean a cunoscut semnele instalării unui stop cardio-respirator și, conștient de faptul că fiecare secundă contează, a început, imediat, masajul cardiac.

Acesta s-a îngrijit de starea victimei până când la fața locului au ajuns echipajele medicale și împreună au efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spital pentru investigații amănunțite.

Gavrilă Emilian a demonstrat, încă o dată, că pompierii sunt oameni în slujba semenilor și în orice moment este nevoie, sunt alături de cei aflați în dificultate. 

Sursa text și foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.