ACTUALITATE 25 iulie 2017

Salariile angajaţilor Consiliului Judeţean Covasna au fost majorate

de Agerpres | 1230 vizualizări

Debutanţii cu studii superioare primesc de la 1 iulie un salariu de 3.000 de lei net

Salariile tuturor angajaţilor Consiliului Judeţean Covasna au fost majorate începând cu data de 1 iulie, conform Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar în cadrul acestei instituţii nu vor mai exista posturi plătite cu mai puţin de 2.000 de lei net.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Henning László, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că principalele criterii luate în calcul la majorarea salariilor au fost, în ordine, studiile, experienţa, complexitatea muncii, creativitatea, responsabilitatea, coordonarea, supervizarea şi condiţiile de muncă. Pe baza acestora s-a ajuns ca angajaţilor cu studii medii să li se dubleze salariile, ajungând în jurul a 2.000 de lei lunar, iar debutanţii cu studii superioare să aibă lefuri de 4.350 lei brut, respectiv 3.035 lei net.

Potrivit acestuia, legea cadru de salarizare prevede posibilitatea ca între cel mai mic şi cel mai mare salariu din instituţie să fie un raport de 1 la 12, însă la nivelul Consiliului Judeţean Covasna va fi de 1,57 la 8, respectiv de 3 la 8 în categoria celor cu studii superioare. Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean.

Henning Laszlo a mai spus că în cursul lunii decembrie va fi făcută o evaluare a tuturor angajaţilor pe criterii de performanţă, iar pe baza acestei evaluări vor fi reaşezate salariile.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat că majorarea salariilor creează posibilitatea atragerii unor specialişti valoroşi şi va genera, probabil, o „mişcare dinspre mediul privat spre cel de stat”.

„Este un pas foarte important, pentru că până acum toată lumea pleca din cauza salariilor mizerabile. (...) De acum încolo avem posibilităţi să angajăm specialişti cu salarii bune, spre exemplu cei cu vechime pot ajunge până la 5.000 lei salariul net. (...) Zeci de ani de zile ne-au lăsat specialiştii şi s-au dus în mediul privat, dar acum, văd eu, se vor întoarce. (...) Probabil că va fi o mişcare dintre privat spre bugetari”, a spus Tamas Sandor.

În cursul zilei de marţi, conducerea Consiliului Judeţean Covasna a scos la concurs cinci dintre cele 11 posturi vacante, respectiv două la serviciul de audit, două la investiţii şi unul la managementul proiectelor, plătite cu salarii cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei net.

Tamas a mai spus să sunt bineveniţi la concurs în mod special tinerii care au absolvit o instituţie de învăţământ superior şi cei care vor să aibă o carieră pe termen lung în administraţie.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Carmen, 26 iulie 2017
Pentru un judet care candideaza cu succes la primul loc din Romania dpv al saraciei, aspect fata de care Consiliul Judetean este primul factor responsabil, aceasta decizie este total incorecta. De citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.