ACTUALITATE 19 mai 2009

Sală de competiţii la Zăbala

de Covasna Media | 427 vizualizări
Noua sală de sport asigură 150 de locuri şi a costat 4 milioane de lei

Locuitorii din comuna Zăbala beneficiază de o nouă sală de sport, gândită pentru competiţii, şi care oferă spaţiu pentru handbal, tenis, fotbal şi baschet. Sala de competiţii a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa conducerii judeţului, a fostului ministru al Dezvoltării, Borbely Laszlo, care a tăiat panglica la noul imobil sportiv, precum şi a

Noua sală de sport asigură 150 de locuri şi a costat 4 milioane de lei

Locuitorii din comuna Zăbala beneficiază de o nouă sală de sport, gândită pentru competiţii, şi care oferă spaţiu pentru handbal, tenis, fotbal şi baschet. Sala de competiţii a fost inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute, în prezenţa conducerii judeţului, a fostului ministru al Dezvoltării, Borbely Laszlo, care a tăiat panglica la noul imobil sportiv, precum şi a sportivului Buzánszky Jenő.

„Sala este un lucru foarte bun, deşi iarna va fi greu de întreţinut, dar ne bucurăm mult că am reuşit să o inaugurăm”, a spus primarul comunei Zăbala, Adam Attilla. Acesta a precizat că sala are 150 de locuri şi un stadion mic, iar valoarea investiţiei se ridică la 4 milioane de lei, asiguraţi jumătate din fonduri guvernamentale şi 109.000 lei din banii Primăriei.

Momentul festiv a fost urmat de o tocăniţă pe cinste oferită de organizatori.

Apă potabilă la Surcea

Tot în comuna Zăbala, în satul aparţinător Surcea, autorităţile locale au început din surse proprii să introducă apa la gospodăriile aflate aici. Sătenii din Surcea, în jur de 680 la număr, se confruntă de mai multă vreme cu problema apei potabile, întrucât fântânile au apă infestată şi nu poate fi consumată fără anumite riscuri.

Potrivit lui Adam Attila, valoarea investiţiei este de peste 300.000 de lei, iar lucrările de introducere a apei se vor realiza cu utilajele proprii şi cu „muncă patriotică”. Lucrările propriu-zise vor începe cel mai degrabă la vară.

Între timp, Primăria a amplasat locuri de joacă în satele aparţinătoare de Zăbala, a reparat asfaltul în mai multe locaţii şi în curând se finalizează lucrările la drumul dintre Tamaşfalău şi Zăbala, pe o lungime de 6 km.

„Satul Tamaşfalău va fi legat de Zăbala. S-a lucrat mult în ultima perioadă, toate străzile le-am pus la punct, am făcut acoperişul la dispensarul sanitar veterinar, ne apucăm de Prmărie”, a mai spus primarul Adam Attila.

Drumul dintre Tamaşfalău şi Zăbala a ridicat mai multe probleme în trecut, din cauza ploilor acesta fiind umplut de noroaie şi uneori s-a pus chiar problema imposibilităţii circulaţiei pe acest tronson.

Ana Sidon

Teme articol: sala de sport Zabala
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.