ACTUALITATE 3 martie 2014

Saint George City of Debate n-a păstrat niciun premiu acasă

de Covasna Media | 939 vizualizări

A opta ediţie a competiției Saint George City of Debate a ajuns la final după ce, vreme de trei zile, peste 500 de debateri, arbitri și voluntari s-au implicat în concursul care a doborât, se pare, toate recordurile de participare înregistrate până în acest moment în competițiile naționale de dezbateri academice. Ziua decisivă a fost cea de duminică, atunci când în sala de festivități a Colegiului Székely Mikó, s-a dezbătut moțiunea  „Acest Parlament crede că stoparea finanțărilor cultelor religioase de către stat ar influența pozitiv societatea românească”. Finala s-a disputat între reprezentanții dintr-o echipă mixtă Ploiești-București, reprezentând Argo-Aes-Central, formată din Claudiu Toader, Lucian Câmpeanu, Horia Rădulescu (Guvern) și reprezentanții de la Colegiul Sfântul Sava din București – Irina Țucă, Sonia Pavel, Tudor Mușat (Opoziție). Câștig de cauză, cu o decizie de 8-1, a avut echipa de la Sfântul Sava, ambele echipe finaliste plecând acasă, pe lângă trofee, medalii şi cărți, cu câte un laptop oferit de partenerii evenimentului. Tot un laptop a fost câștigat și de timișoreanca Noemi Suru, pentru locul I la vorbitori, ea fiind urmată de finalistul Claudiu Toader.

Noemi Suru din Timişoara a câştigat premiul pentru cel mai bun vorbitor al turneului

La juniori au fost premiate echipele Argo J – formată din Marina Dobrinescu, Ariana Simion și Monica Bărbulescu și Central D – formată din Victoria Carasava, Ștefan Tiu, Ciprian Chirilă.

Echipa de arbitri a fost condusă în acest an de clujeanul Adrian Ghițe și bucureșteanul Alexandru Gheorghe și a cuprins reprezentanți din fiecare regiune a țării.

La festivitatea de închidere au vorbit actualul președinte ARDOR, Emi Beteringhe, și  președintele ARDOR Transilvania Emil Mesaroș, care a anunțat competiția Racoviță Open, dar și președinta Consiliului Elevilor din Colegiul Național Mihai Viteazul, Adina Moisii, coordonatoarea celor aproape 50 de voluntari care s-au implicat în această ediție a Saint George City of Debate. O ediție apreciată de către organizatori ca fiind una foarte reușită, astfel că aceștia se gândesc deja la ediția 2015 pentru care au găsit deja directorii: debaterii Călin Mureșanu și Radu Țigănaș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.