ACTUALITATE 6 decembrie 2016

„Să știi mai multe, să fii mai bun”

de Covasna Media | 1252 vizualizări

În perioada 21-25 noiembrie 2016, la Grădiniţa cu program prelungit „Manocska” Tg. Secuiesc și unitățile arondate acesteia respectiv, G.P.P. „Csipkerozsika” și G.P.P. Nr. 3, s-a desfăşurat Programul național Școala Altfel - „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, o săptămână dedicată activităților educative extracurriculare, organizat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, în cadrul căreia preşcolarii au desfăşurat activităţi structurate pe mai multe zile, tema acestei săptămâni fiind „Din deșeuri aruncate, jucării confecționate”.

„Școala altfel” a fost un bun prilej pentru ca prichindeii grădinițelor să descopere categorii de deșeuri existente, prin studierea mediului concret, să-și asume responsabilități privind procurarea, sortarea și depozitarea deșeurilor, să afle ce înseamnă reciclarea, unde ajung materialele plastice, dacă sunt colectate separat, cum se transformă și ce pot deveni ele.

Preșcolarii, alături de educatoare au participat la activitățile realizate de grădiniță, cu un interes deosebit și s-au implicat în întâlnirile organizate cu ocazia vizitelor la diferite instituții precum tipografia Apex Comert SRL Tg. Secuiesc, gospodăria comunală SC Gosp-Com SRL, Fabrica de îmbuteliere a apei S.C. Perla Covasnei SA, Fabrica de confecții New-Fashion SA Tg. Secuiesc. Atât cei mici cât și părinții lor care ne-au însoțit, au primit informații despre ce presupune reciclarea, de ce este bine să colectăm selectiv și ce activități putem face fiecare dintre noi pentru a proteja mediul, pentru a avea confort și siguranță atât în mediul în care ne desfășurăm activitatea cât și în comunitatea în care trăim. Informațiile primite au fost transpuse și experimentate practic prin acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor aduse de acasă și prin activitatea practică ce a presupus confecționarea de jucării din deșeuri reciclabile.

Acest proiect vine ca un răspuns al nevoii de conștientizare și educare în spiritul ecologic al tinerei generații, al „micilor ecologiști” în prezent, să responsabilizăm copiii şi părinţii pentru formarea unei conduite ecologice, prin respectarea normelor de protecţie, ocrotire şi salvare a mediului în viitor.

Educatoare Iuliana Jercan

gradinita 2gradinita 4

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.