ACTUALITATE 31 mai 2011

Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!

de Covasna Media | 76 vizualizări
Agenţia Naţională Antidrog lansează campania de prevenire a consumului de tutun sub sloganul „Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!” pentru marcarea “Zilei Mondiale fără Tutun “( 31 mai 2011) Ziua Mondială fără Tutun este marcată în toata lumea, în fiecare an, pe 31 mai. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat aceasta zi ca “Ziua Mondială fără Tutun”, în anul 1987, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra

Agenţia Naţională Antidrog lansează campania de prevenire a consumului de tutun sub sloganul  „Să facem  fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!” pentru marcarea “Zilei Mondiale fără Tutun “( 31 mai 2011)

Ziua Mondială fără Tutun este marcată în toata lumea, în fiecare an, pe 31 mai. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat aceasta zi ca  “Ziua Mondială fără Tutun”, în anul 1987, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care il are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Agenţia Naţională Antidrog, ca instituţie cu rol integrator al politicilor publice antidrog, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog,  foloseşte acest prilej pentru a iniţia campania  de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumită generic “Să facem  fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN!”.

Prin activităţile de informare asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoase, ne vom adresa, în primul rîndul categoriei de vârstă mai vulnerabilă la consumul de tutun, inclusiv la fumatul pasiv : adolescenţilor şi tinerilor.

În fiecare an, în această zi, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog,  implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigara şi de a sensibiliza populaţia privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice şi incurajează respectarea acestuia.

Astfel, în data de 31 Mai 2011, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Covasna, va organiza în colaborare cu Primăria Oraşului Covasna, Şcoala cu clasele I – VIII „Avram Iancu”, Grupul Şcolar „Korosi Csama Sandor” şi Poliţia Oraşului Covasna, campania „Oraşul Covasna, un oraş fără ţigări”. Cu această ocazie, se vor desfăşura mai multe concursuri sportive – fotbal, concurs de role sau trasul funiei, concursuri la care vor participa elevii din oraşul Covasna. Câştigătorii vor fi premiaţi cu cupe şi dplome. De asemenea, se va organiza şi o tombolă, iar în urma tragerii la sorţi, câştigătorii vor fi premiaţi cu fundiţe antidrog.

Tot în aceeaşi zi, simultan, se va desfăşura şi campania de informare „Trei moduri de a salva vieţi”, ocazie cu care vor fi distribuiţi fluturaşi informativi dar şi afişe în unităţile şcolare din judeţ. La Sita Buzăului, în cadrul Proiectului „Tradiţie şi culoare în ochii tăi copile”, realizat de Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, va fi de asemenea amenajat un stand antifumat, şi tot în aceeaşi zi, în cadrul acţiunii de ecologizare a staţiunii Covasna, organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, voluntarii CPECA Covasna vor distribui fluturaşi informativi antifumat.

Dorim pe această cale să mulţumim Primăriei Oraşului Covasna pentru sprijinul acordat în organizarea în bune condiţii a activităţilor prezentate mai sus.

Coordonator CPECA Covasna, Insp.spec.prev.crim., Lazea Liliana

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
"PANORAMIX", 31 mai 2011
ESTE GREU SA TE LASI DE FUMAT DAR EU AM REUSIT ! MI-AM SPUS CA SANATATEA E MAI PRESUS DE UN VICIU SI PANA LA URMA MAI ECONOMISESC SI UN BAN !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.