ACTUALITATE 7 martie 2012

S-au înmulţit furturile de fier vechi

de Agerpres | 84 vizualizări

Furturile de fier vechi s-au înmulţit în judeţul Covasna, devenind pentru multe persoane un mijloc de subzistenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Andrea Buszi, o patrulă de siguranţă publică din Sfântu Gheorghe a surprins un bărbat de 48 ani în timp ce încerca să valorifice un capac de canal la un centru de colectare a fierului vechi. În urma verificărilor, poliţiştii au concluzionat că acesta fusese luat chiar din faţa unui bloc din Sfântu Gheorghe.

Andrea Buzsi a menţionat miercuri că în urmă cu câteva zile poliţiştii covăsneni au identificat o familie cu doi copii din Sfântu Gheorghe care în mod repetat a furat fier vechi dintr-o fostă fermă de la Câmpu Frumos, aparţinând Primăriei. În urma investigaţiilor s-a stabilit că membrii familiei au pătruns de 38 de ori în incinta fostei ferme, de unde au furat fier vechi pe care l-au valorificat la un centru de colectare. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este estimat la aproximativ 14.000 de lei.

Tot de la această fermă s-a „aprovizionat” cu fier vechi şi un bărbat din Sfântu Gheorghe, care în perioada noiembrie 2011-februarie 2012 a pătruns în incintă de 37 de ori şi a furat profile metalice, aducând proprietarului un prejudiciu estimat la 10.000 de lei.

Poliţiştii au mai prins în flagrant câţiva bărbaţi care demontau ramele metalice de la ferestrele unei centrale termice dezafectate din Sfântu Gheorghe, precum şi un tânăr din localitatea Căpeni, care, profitând de lipsa de acasă a unui consătean, i-a furat soba metalică, a făcut-o bucăţi şi a vândut-o la un centru de colectare a fierului vechi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.