ACTUALITATE 3 iulie 2016

S-a încheiat proiectul „Mese calde pentru copiii defavorizaţi din Covasna”

de Iulia Drăghici - Taraș | 942 vizualizări

Crucea Roşie Covasna anunţă că proiectul „Mese calde pentru copiii defavorizaţi” a ajuns la final. În perioada martie – iunie 2016, 60 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani din localitățile Belin și Comandău au beneficiat 5 zile pe săptămână de prânzul asigurat de firme autorizate în domeniu.

„În cadrul proiectului „Mese calde pentru copii defavorizați”, Crucea Roșie Română și-a propus sprijinirea copiilor proveniți din familii defavorizate, totodată stimularea interesului copiilor de a frecventa școala prin oferirea de mese calde zilnice. În perioada 1 martie – 24 iunie, 60 de copii din localitățile Belin și Comandău au beneficiat 5 zile pe săptămână de prânzul asigurat de firme autorizate în domeniu”, arată un comunicat de presă.

Bilanţul programului arată că în cele două localități covăsnene s-au servit în decursul proiectului 4.480 de prânzuri cu trei feluri, totalizând o sumă de 55.532,43 lei. Costurile programului au fost susţinute prin intermediul fondurilor colectate de Crucea Roșie Română în anul 2014 – 2015 în cadrul Galei Crucii Roșie.

Mai mult, reprezentanţii organizaţiei covăsnene transmit: „Implicarea comunității în continuarea acestei inițiative este binevenită. Oricine doreşte să ajute, se poate implica în cadrul campaniei „Mese calde pentru copii defavorizaţi" contactând Societatea de Cruce Roșie Filiala Covasna la sediul din Sfântu Gheorghe, str. Kós Károly nr.7, prin telefon 0267313802 sau email crucearosie.covasna@gmail.com”.

Potrivit datelor statistice, în perioada 1993-2003, Crucea Roşie Covasna a oferit în total 116.373 de mese calde persoanelor nevoiaşe.

Programul „Mese calde pentru copii defavorizaţi” s-a desfăşurat sub egida Crucii Roşii Române şi în alte trei localităţi din ţară: Negreşti (Vaslui), Tulcea şi Jidoşiţa (Mehedinţi). În total, 240 de copii din România beneficiază de acest proiect.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.