ACTUALITATE 25 februarie 2021

S-a deschis centrul de vaccinare din incinta Ștrandului, destinat cadrelor didactice

de Daniela Luca | 1379 vizualizări

Personalul din învățământ va fi imunizat cu AstraZeneca

Al doilea centru de vaccinare din Sfântu Gheorghe a fost deschis joi în incinta Ștrandului Municipal de pe strada Sporturilor. Locația este pusă la dispoziție cadrelor didactice din zona Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc care își doresc să se imunizeze. Aici se vor administra doze AstraZeneca, iar cadrele didactice care au împlinit vârsta de 55 de ani se vor vaccina la alte centre din județ, conform datelor DSP Covasna. 

„Centrul se deschide pentru vaccinarea personalului din învățământ cu AstraZeneca. Personalul didactic se vaccinează pe grupe de vârste, în sensul că cei sub 55 de ani se vaccinează cu AstraZeneca, dar cei peste 55 cu Pfizer, la alte centre. Ca să putem să facem asta, neavând la Sfântu Gheorghe un centru pe AstraZeneca, a trebuit să deschidem unul. Am încercat să vaccinăm personalul didactic cât mai aproape de domiciliu, așa că persoanele sub 55 de ani de la Baraolt, de la Întorsura Buzăului și de la Covasna se vor vaccina acolo. La Sfântu Gheorghe vor veni cei din oraș, din împrejurimi și din Târgu Secuiesc, pentru că acolo nu avem centru pentru AstraZeneca”, ne-a declarat joi declarat directorul DSP Covasna, Ágoston László.

Conform acestuia, pe listele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna sunt aproximativ 240 de cadre didactice care sunt programate pentru vaccinare.

„Nu este vorba de un număr foarte mare de persoane și încercăm să finalizăm vaccinarea în zilele următoare. Inspectoratul Școlar a făcut o listă pe care ne-a transmis-o nouă, iar noi am făcut împărțirea pe centre. Personalul didactic a fost anunțat prin Inspectorat să vină și urmează să fie vaccinat zilele astea”, a mai spus Ágoston László.

Personalul din învățământ din Baraolt și Întorsura Buzăului, care a împlinit vârsta de 55 de ani, se va imuniza la Sfântu Gheorghe, la centrul de pe strada Daliei, cu Pfizer, iar cel din Târgu Secuiesc și Covasna la Sala Polivalentă din Târgu Secuiesc, cu vaccin de la același producător.  

Vaccinul AstraZeneca poate fi administrat doar bolnavilor cronici și persoanelor care lucrează în domenii esențiale cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Numărul vaccinărilor anti-COVID a ajuns la 11.290 în județul Covasna, dintre care 4.979 de persoane au primit ambele doze, potrivit datelor furnizate joi de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.